Haberler

Amasya'da Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Amasya'da, 30 Martta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Amasya'da 30 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi alınacak tedbirlerin görüşüldüğü seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Valilik Seçim Harekat Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, seçim harekat merkezi görevlileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Amasya'da seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ettiğini belirten Vali Çomaktekin, "Anayasa'nın 127'nci ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkındaki Kanunun 8 inci maddesi gereği 30 Mart 2014 günü mahalli idareler genel seçimleri yapılacaktır. Milletimizin iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıyabilmesi, seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşebilmesi için bizlere düşen bir takım görevler vardır. Bugün burada sizlerle beraber bu seçimin huzur şehri Amasya'ya yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi için görüş alışverişinde bulunacağız" dedi.

Seçim takviminin başlamasından itibaren devam eden sürecin Amasya'da huzur ve güven içerisinde ilerlediğinden memnuniyet duyduğunu anlatan Çomaktekin, "Tabi ki bu seçimleri yargı denetimi altında seçim kurullarımız gerçekleştiriyor. Seçim kurullarımız bu çalışmaları seçim takvimi dahilinde yaparken, aynı zamanda biz de valilik olarak ve bizlere bağlı kolluk kuvvetleri marifetiyle de kamu düzenini ve güveliğini sağlamak üzere bize de bir takım görevler düşüyor. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar ve çalışmalarını yürütüyorlar. Kurumlarımız seçim öncesinde, seçim esnasında ve oy verme günü ile oy verme işlemi bittikten sonra yapılacak olan çalışmalar ve önlemlerle ilgili bütün hazırlıklarını yaptılar. Birazdan da bu çalışmalar ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız sizlere birer sunum yapacaklar. Bizler seçim kurullarına seçimin en iyi şekilde cereyan edebilmesi için her türlü desteği vermekle mükellefiz. Seçim kurulumuzun muhtemel ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, araç, gereç ve teçhizat bakımından devletimizin bize sağlamış olduğu bütün imkanları seferber edeceğiz. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının ellerindeki araç ve gereçler tespit edilmektedir" diye konuştu.

İbrahim Halil Çomaktekin, açıklamasına şöyle devam etti: "Seçim güvenliği bizim için çok önemlidir emniyet ve jandarma teşkilatımızın bu konuda bir takım tespitleri vardır. Amasya yerleşim itibari ile dar bir bölgede sıkışmış vaziyettedir. Zaman zaman trafik problemlerinin yaşandığı bir şehirdir. Bu dönemde trafikte sıkıntıların olmaması için hepimize düşen bir takım görevler vardır. Bu konulara ilerleyen zamanda gireceğiz. Araç konvoyları, seçim büroları, seçim yasaklarından önceki hukuki süreci sizlerle detaylıca inceleyeceğiz. Sizlerin bu konuda soruları olursa bakanlığımızın bu konuda mahalli idareler genel seçimleri ile ilgili hazırlamış olduğu bir mevzuat kitabı var. Bu kitabı sizlerin istifadesine sunacağız. İletişim günümüzde çok önemlidir. Başarının temelinde iletişim ve koordinasyon yatar. Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan seçim harekat merkezimize her an ulaşabilir, sıkıntılarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bu seçimin Amasya'ya yakışır bir şekilde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşeceğinden en ufak bir şüphem yok. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, kolluk kuvvetlerimize ve sizlere bu konuda göstereceğiniz sağduyudan ötürü şimdiden teşekkür ederim."

Toplantıda, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının ilgili birimlerince hazırlanan sunumlar yapıldı. Yapılan sunumlarda genel olarak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar hatırlatıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Sinan Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title