Haberler

Analig Karate Grup Müsabakaları Osmaniye'de Yapıldı

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Grup Müsabakaları Osmaniye'de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Grup Müsabakaları Osmaniye'de yapıldı. Yıldız kız ve erkekler, Kata ve Kumite stillerinde yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. 2 gün süren müsabakalara 10 ilden 120 sporcu katıldı.

Organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu ifade eden Karate İl Temsilcisi Uğur Selçuk Öner, "Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine (TOHM) sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda 'Analig' oluşturulmuştur. Grup maçları kapsamında Adana, Afyon, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Mersin ve Osmaniye'den sporcular davet edildi. Kata ve Kumite stillerinde yapılan müsabakalar sonunda ilk beşte yer alacak sporcular, takımlarına puan kazandıracaklar. Bu puanlar sonunda da takımların sıralaması belirlenecek" dedi.

Yarı final ve final karşılaşmaları ile ilgili de bilgi veren Öner, "İlimizin de yer aldığı toplam 8 grup merkezinde düzenlenen yarışmalarda, sporcuların aldıkları puanlarla belirlenecek il sıralamaları sonucunda gruplarında ilk 6 sırayı elde eden takımlar 15-16 mart 2014 tarihlerinde Amasya, Elazığ, Isparta ve Kocaeli'de düzenlenecek olan yarı final müsabakalarına katılacaktır. İlimizden yarı finallere yükselen takımlar ise Isparta grubunda yarı final müsabakalarına katılacaktır. Yarışmaların finalleri 22-23 Nisan 2014 tarihlerinde Samsun ilinde gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Müsabakaların ilk gününde Yıldız Kızlar Kumite stilinde yarışmalar yapıldı. Yarışmalar sonunda 35 kiloda Isparta'dan Ümran Yelmer, 40 kiloda Isparta'dan Ece Gökçe, 45 kiloda Adana'dan Gamzecan Akyiğit, 50 kiloda Adana'dan Büşra Körlü, + 50 kiloda Antalya'dan Aysel Tıgıl sikletlerinde birinci oldular.

Müsabakaların ikinci gününde ise Yıldız Erkekler Kumite kategorisinde; 35 kiloda Antalya'dan Osman Demirci, 40 kiloda Afyonkarahisar'dan Selahattin Güngel, 45 kiloda Isparta'dan Hamza Abacıoğlu, 55 kiloda Adana'dan Samet Demir birinci oldular.

Müsabakaları Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Erol, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde APK Uzmanı Mehmet Hanifi Uzunoğlu, Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Uğur Sezginer, Tesisler Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürü İnci Varol, Açık Tesisler Şube Müdürü Bülent Bayraktar, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de izledi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Türkiye Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title