Angef Üyesi Hayat Sende Gençlik Akademisi, Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Seçildi
Anadolu Gençlik Federasyonu bünyesinde bulunan Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosunda 228 oyun 188’ini alarak “Yılın Sivil Toplum Kuruluşu” seçildi.
Anadolu Gençlik Federasyonu bünyesinde bulunan Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosunda 228 oyun 188'ini alarak "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu" seçildi.
Devlet korumasından ayrılan bir grup idealist genç tarafından 2007 yılında kurulan Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, 2013-2014 döneminde yürüttüğü projelerle göz doldurmaya devam ediyor. 2013 yılında Sabancı Vakfı tarafından Fark Yaratan seçilen, Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci Ödülü alan Hayat Sende, son olarak Ulusal Gençlik Parlamentosundaki 228 delegenin 188'inin oyuyla Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülüne layık görüldü.
Ulusal Gençlik Parlamentosunda yer alan delegelere bir sunum yapan Hayat Sende'nin Ulusal Gençlik Parlamentosundaki iki delegesinden birisi olan Ahmet Kurnaz, gençlik çalışmaları denince ülkemizde herkesin aklına üniversite gençliğinin geldiğini, spesifik ihtiyaçları olan farklı gençlik gruplarının neredeyse kimsenin aklına gelmediğini belirterek, Hayat Sende'nin hedef kitlesinde bulunan devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin sorunlarını deneyimleyen, anlayan ve sesi olmaya çalışan bir grup idealist gençle, ülkemizdeki 'korunmaya muhtaç çocuk' sorununu çözmeye ve kamuoyunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
Hayat Sende'nin diğer delegesi Esra Ucarı ise, 2013-2014 yıllarında Hayat Sende bünyesinde Gençlik Akademisi projesiyle bin gence ulaşıldığını, Sosyal Duvarları Yıkalım projesiyle medyada devlet korumasında kalan çocuk ve gençlere ilişkin ayrıştırıcı söylemlerin analiz edildiğini, koruyucu aileliğin toplumda tanıtılması için Her Oyuncak Bir Gülücük projesinin yürütüldüğünü, devlet korumasından hayata geçişte tutunamayan çocuk ve gençler için ise 'Kurum Bakımından Topluma Geçişte Gençler Çalıştayı'nın düzenlendiğini belirtti.
Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç ise, federasyonları bünyesinde yönetimde yer alan 10 kişiden üçünün devlet korumasında yetiştiğini, gençlik çalışmaları alanına girene kadar devlet korumasında yetişenlerin sosyal farkındalıklarının bu kadar yüksek olduğunu farketmediğini, önümüzdeki dönemde federasyon olarak bu sosyal farkındalığın potansiyel gücünün daha da verimli kullanılabilmesi için yetiştirme yurtlarına dönük yenilikçi projeler üreteceklerini belirtti. - ANKARA