Haberler

Ankara'da 'İncir' İttifakı

Güncelleme:
Abone Ol

Aydın'da tarımsal üretimi ve kaliteyi arttırmak için AK Parti'li üç milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çıkarma yaptı.

Türkiye'nin incir deposu Aydın'da tarımsal üretimi ve kaliteyi arttırmak için sürdürülen çalışmalar kapsamında AK Parti'li üç milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çıkartma yaptı.

Yapılan görüşmelerde, söke ilçesinde faaliyet gösteren pamuk çırçır işletmelerinin, incir, zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin sorunları masaya yatırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yapılan görüşmelerde aydın tarımı masaya yatırıldı. AK Parti Aydın milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, deyim yerindeyse bakanlığa adeta çıkartma yaptı. Beraberlerinde sökeli pamuk üreticileri ve çırçır fabrikası sahipleri de olan üç milletvekili, kısa bir süre önce Aydın'a gelerek incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'yi makamında ziyaret etti.

Aydın'ın tarımsal zenginliğinin en iyi şekilde değerlendirilerek sanayiyi de içine alacak şekilde üretim zenginliğine ulaşması gerektiğinin altı çizilen ziyarette Ali Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, müsteşar yardımcısı Ferhat Şelli'ye incir ikram etti. İncir, zeytin, zeytinyağı üreticilerimizin sorunlarını tartışırken öte yandan, Söke'den gelerek sorunlarını aktaran çırçır fabrikası sahipleri de bu ziyarette hazır bulundu.

Aydın'da yaptığı iki günlük incelemelerde önemli notlarla Ankara'ya döndüğünü ifade eden Ferhat Şelli, "Aydın gerek jeotermal kaynakları ve gerekse verimli tarım arazileri ile Türkiye'ye model olacak bir şehrimiz. Bakanlık olarak Aydın'ı önemsiyoruz. Milletvekillerimizle birlikte neler yapabileceğimizi ortaya koyduğumuz bu görüşmenin faydalı olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Yerel Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title