Haberler

Antakya Belediyesi ile Müftülük Aşure İkram Etti

Abone Ol

Antakya Belediyesi ve Hatay İl Müftülüğü Muharrem ayı dolayısıyla Ulu Camii'de öğle namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Muharrem ayının İslam Alemi ve insanlık için çok önemli...

Antakya Belediyesi ve Hatay İl Müftülüğü Muharrem ayı dolayısıyla Ulu Camii'de öğle namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Muharrem ayının İslam Alemi ve insanlık için çok önemli bir ay olduğuna dikkat çekerek, "Muharrem ayı birlik ve beraberlik ayıdır. İnsanlarımızın kaynaştığı, sevgiyi ve dostluğu, paylaşımı hatırladığı en güzel zamanlardan biridir. Bu önemli Muharrem ayında Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımıza günün anlamına uygun olarak aşure dağıtımı yapıyoruz, afiyet olsun" dedi.

Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Muharrem ayının bir haram ayı olduğunu ifade ederek, "Anadolu'da bu ay içinde aşure yapılır ve komşulara, dostlara dağıtılır. Birlik ve beraberlik içinde aşure ikramı yapılır ve afiyetle tüketilir. Bu ay içinde tarih içinde yolculuk yapılır ve anılar tazelenir. Bu ay vesilesi ile Kerbela şehitlerimizi de andık. Antakya Belediyesi'ne vatandaşlarımıza yaptığı bu aşure ikramından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ulu Camii'de öğle namazının ardından vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

Aşure dağıtım törenine Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yelkaya ve Mehmet Çaparali de katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antakya Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title