Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Abone Ol

Foto.Konyaaltı Sahili, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde dolgu imar planının yaptırılması için Maliye Bakanlığı'ndan tahsis alınmış, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in açtığı davanın ardından mahkeme kararıyla...

Foto: Konyaaltı Sahili'nden arşiv görünüm

--- KUTU ---

Türel almış, Böcek iptal ettirmişti

Konyaaltı Sahili, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel döneminde dolgu imar planının yaptırılması için Maliye Bakanlığı'ndan tahsis alınmış, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in açtığı davanın ardından mahkeme kararıyla sahil, tekrar Konyaaltı Belediyesi'ne verilmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da göreve geldiği ilk yıl Türel'in öne sürdüğü gerekçeyle sahile talip olmuştu.

===

Üç kıtadan üç devletin talebi Antalya'da buluşuyor

Cumhurbaşkanı Gül kasımda Antalya'da

ANTALYA, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2010'da toplanan 65'inci Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte üç farklı kıtadan yükselen doğal afet sonrasında sivil ve askeri işbirliği talebi üzerine başlatılan uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak. 'Afetlerde Sivil Askeri İşbirliğinin Güçlendirilmesi Konferansı'nın ikincisi, Cumhurbaşkanı Gül'ün katılımıyla Kasım ayında Antalya'da gerçekleştirilecek.

2010'da BM Genel Kurulu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, dönemin Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lenoel Fernandez ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, doğal afet sonrasında sivil ve askeri işbirliğinin önemini vurguladı. BM Genel Kurulu'nda üç farklı kıtadan üç ülkenin devlet adamlarının işbirliği vurgusunun ardından Katar'da geçen yıl 27- 30 Kasım tarihleri arasında Afetlerde Sivil Askeri İşbirliğinin Güçlendirilmesi Konferansı'nın ilki toplandı.

Katar'daki toplantıda, ikinci toplantının Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesi kabul edildi. Türkiye'de konferansın adresi ise Antalya olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danilo Medina, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani'yle birlikte çeşitli ülkelerden bakan düzeyinde 30'u aşkın temsilcinin katılacağı konferans, 28- 30 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Antalya Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 30 Kasım Cuma günü Dokuma Fabrikası'nda deprem tatbikatı yapılacak. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle birlikte tatbikatın yapılacağı alanda inceleme gezisi yaptı, hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Vali Yardımcısı Eren, tatbikatta depremle ilgili her türlü senaryonun canlandırılacağını söyledi.

Tatbikatın senaryosunun Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nca hazırlandığını belirten Vali Yardımcısı Eren, "30 Kasım gününe kadar hem Antalya olarak olası deprem anı ve sonrasında hazırlığımızı görmek açısından hem de nihai tatbikata hazırlık anlamında 3 tatbikat yapacağızö diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Turan Eren ve diğer yetkililer inceleme yaparken

===

Dolandırıcılara 15 bin lirayı kaptırmaktan son anda kurtuldu

İşadamına telefonda tuzak

ANTALYA'da işadamı Mustafa Ak, kendisini telefonda 'Komiser Cahit' olarak tanıtan dolandırıcıya 15 bin TL'yi kaptırmaktan son anda kurtuldu. Olay önceki gün sabah saatlerinde Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi'nde meydana geldi. Yurtdışına ithalat ve ihracat yapan Mustafa Ak, villasının bahçesinde otururken ev telefonu çaldı.

Telefondaki kişi kendisini, Fatih Polis Merkezi'nden 'Komiser Cahit' olarak tanıttı. Sahte komiser, "Şu an konuştuğumuz telefonla PKK terör örgütü üyeleriyle 47 saat görüşme yapılmış. Bu nedenle iki polis memuru arkadaşımızla birlikte cumhuriyet savcısı evinize gelerek inceleme yapacak" dedi. Ak, telefondaki kişiye cep telefonu numarasını verdikten sonra polis merkezine geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Cipine binen Mustafa Ak yola çıktığı sırada telefonla arayan aynı kişi, "Şu an operasyon yapıyoruz. Polis merkezine gelmeyin, biz sizi eşinizle konuşturacağız" dedikten sonra işadamını bir kadınla telefonla konuşturdu. Telefondaki kadını eşi sanan Ak'a, "Eve polisler ve savcı geldi. 25 bin TL getirdi. Bankadaki paraymış ve bloke edilmiş" dedi.

Daha sonra eşi sandığı kişiyle iki kez daha telefonla konuşan Mustafa Ak, komiser olarak tanıtan kişinin isteği üzerine yakında bulunan bir PTTbank şubesi önüne giderek, şüphelinin verdiği hesaba 5 ayrı seferde 15 bin TL gönderdi. Bu sırada işlemleri kontrol eden PTT müdürü, dışarıdaki ATM'de işlem yapan Ak'ın yanına bir personelini göndererek, parayı neden havale ettiğini sordu.

Mustafa Ak görevliye "Polislere para gönderiyorum" yanıtını verince para bloke edildi. Eve dönüp eşiyle konuşan Ak, "Ben seni hiç aramadım ve eve kimse gelmedi" karşılığını alınca polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Havalenin yapıldığı Şanlıurfa polisiyle irtibata geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hesap sahibinin yakalanması için yardım istedi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Ak'ın fotosu

===

Çocuk hayvanat bahçesi sezonu açtı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde geçen mayıs ayında açılan ve minik ziyaretçiler için özel tasarlanan hayvanat bahçesi, havanın serinlemesiyle ziyaretçi akınına uğruyor. Okulların açılmasıyla beraber öğrenciler de akın akın hayvanat bahçesine gelerek, hayvanları izliyor, bilgi alıyor, kendileri için hazırlanmış özel sunum odasında hayvan türleri ve yaşamları hakkında düzenlenen sunumlara katılıyor.

Yetişkinler de hafta sonları hayvanat bahçesine gidiyor. Ziyaretçiler arasında bulunan üniversite öğrencileri de yönetimden aldıkları özel izinle, hayvanları yakından inceleme fırsatı buluyor. Kimileri üzerine araştırma yürüttükleri hayvanları besleme imkanı da yakalıyor. 1.5 dönüm alan üzerine kurulan doğal yaşam koşullarına uygun yapılan ahşap barınaklar yazlık ve kışlık bölümlere sahip çocuk hayvanat bahçesinde, küçük evcil hayvanlar sergileniyor.

Çocuk hayvanat bahçesi içerisinde midilli atları, eşek, cüce keçi, tavşan, merinos koyunu ve çeşitli tavuk türleri gibi çiftlik hayvanları yer alıyor. Ahşap kuş ve maymun kafeslerinin bulunduğu çocuk hayvanat bahçesinde, su kaplumbağası, maymun türleri ve develer de bulunuyor. Çocuk hayvanat bahçesinde yeni doğan yavrular, veterinerler gözetiminde büyüyor.

Hayvanat bahçesinin veterinerleri, yavruları biberonla besliyor. Kimi zaman yavruları dünyaya getiren anneleri de besleme işlemini yakından takip ediyor. Yeni doğmuş bebek edasıyla titizlikle beslenen yavru 'Kamerun Koyunu' ve 'Cüce Keçi' yavruları, biberon ile emziriliyor. Annelerinden taze sağılan sütü biberona dolduran veterinerler, gün içinde sık sık besleme işlemini gerçekleştiriyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuk Hayvanat Bahçesi'nde değişik fotolar.

===

Kontrolsüz kavşakta kaza: 2 yaralı

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde otomobil, motosiklet ve bir yayanın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olay önceki gün sabah saatlerinde Akkuyu Mahallesi 26'ncı Cadde üzerinde meydana geldi. Ferhat Bedir'in kullandığı 07 S 8279 plakalı otomobil, kontrolsüz kavşakta Ahmet Özer'in kullandığı 07 AFA 13 plakalı motosikletle çarpıştı.

Otomobil, daha sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Mustafa Çırpan'a çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Özer ve Mustafa Çırpan yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Otomobil sürücüsü Bedir ifadesi alınmak üzere Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü. Yaralılar Mustafa Çırpan ve Ahmet Özer'in tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kaza yerinden fotolar

===

Süs havuzunda eğlence

ANTALYA'da önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, kentin tarihi, turistik yerlerine akın etti. Kalekapısı Meydanı'ndaki yenilenen süs havuzu da su oyunuyla turistlerin ve çocukların ilgi odağı oldu.

Hava sıcaklığının 33 derece ölçüldüğü Antalya'da güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler kent merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kalekapısı Meydanı'nda Attalos Heykeli önündeki süs havuzu da turistlerin ve çocukların eğlence mekanına dönüştü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz aylarında mekanik sistemindeki arıza nedeniyle onarım işlemi yapılan süs havuzu, yenilenen taş döşemesi ve su fışkırtma sistemiyle turistlerin ilgi odağı oldu. Süs havuzundaki su oyunuyla oynayan çocuklar, hem serinledi hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Süs havuzunda oynayan çocuklar, süs havuzunda turist, cumhuriyet meydanında gezen kişiler

===

Zirvede sezon hazırlığı

ANTALYA şehir merkezinden 1900 metre yükseklikte, 47 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, sezon hazırlıklarına başladı. Geçen yıl 11'inci ayda ilk karın yağdığı Saklıkent'te, bu yıl da hazırlıklar Kasım ayına göre yapılıyor. Kar yağışının bu yıl erken gelmesini umduklarını belirten Saklıkent Ski Resort Otel yöneticisi Engin Pehlivan, "Umarım geçen yıl gibi erken kar yağar. Kasım ayında 15 santimetre kar yağmıştı. Birkaç hafta içinde pistlerimiz kayağa hazır hale gelmişti" dedi.

Saklıkent Kayak Merkezi'nde 477 dağ evi bulunuyor. Merkezde bir de Saklıkent Ski Resort adlı 18 oda 95 yataktan oluşan butik otel hizmet veriyor. Otel bünyesinde şömine Restoran & Bar, sıcak şarap, kahve ve çay içmek mümkün. Aynı zamanda teleski ile çıkılabilen Panorama Cafe, tatilcilere eşsiz bir manzara sunuyor. Kayak merkezinde zirveye ulaşımı sağlayan biri 750, diğeri 850 metre uzunluğunda iki teleski hizmet veriyor.

Kayak pist uzunlukları ise 750 ile 3000 metre arasında değişiyor ve farklı zorluk derecelerine göre ayrılıyor. Zirveye çıkan tatilciler ister günlük ziyaret, isterlerse otelde konaklayarak günlerce kalabiliyor. İsteyenler zirvede kayak ve elbise kiralayabiliyor, isterlerse kayak hocalarından özel ders alabiliyor. Zirvede bulunan kafe ise teleski ile pist başlangıcına çıkan manzara tutkunlarına sıcak ve eşsiz bir manzara imkanı sunuyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Saklıkent'ten değişik fotolar.

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (perşembe) 09.00-10.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Çamköy ve Pınarlı mahalleleri elektrik alamayacak.

Bugün 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak bir başka kesintiden Dutlubahçe ve Konuksever mahallelerinin bir kısmı etkilenecek. Cumartesi günü aynı saatlerdeki kesinti nedeniyle Aksu İlçesi Güzelyurt Mahallesi Serik Caddesi yan yolu ve civarı elektriksiz kalacak.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

04 EKİM PERŞEMBE SABİTLERİ

==========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 19/28 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 11/29 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 08/27 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 22/30 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 19/30 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 12/26 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 18/30 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 16/29 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 10/28 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 09/23 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 10/26 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 18/29 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.27 06.48 12.53 16.09 18.46 20.00

AFYONKARAHİSAR: 05.26 06.50 12.54 16.08 18.45 20.02

BURDUR : 05.28 06.50 12.55 16.10 18.47 20.02

ISPARTA : 05.27 06.49 12.54 16.09 18.46 20.01

ALANYA : 05.22 06.43 12.48 16.04 18.41 19.55

KEMER : 05.28 06.49 12.54 16.10 18.47 20.01

KUMLUCA : 05.29 06.50 12.55 16.11 18.48 20.02

FETHİYE : 05.33 06.55 12.59 16.15 18.52 20.06

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALTINYAKA Liman Mah. Boğaçayı Cad. 3. Sk. 259 03 49

ASYA Çaybaşı Mah. 1343 Sk. No: 23/A 322 72 04

AYLA Uncalı Semt Polikliniği yanı 226 02 87

FİLİZ Yıldız Mah. Yıldız Cad. 25/A 247 33 68

İKİZLER Fener Mah. 1968 Sk. 5-1 323 84 46

KEPEZALTI Pil Fabrikası karşısı 343 22 06

NEZİH Yeni Emek Mah. 2566 Sk. No: 71 325 44 76

ULUSOY Atatürk Devlet Hast. acil karş. 344 59 40

YEŞİLBAHÇE Sinanoğlu Cad. 17/1 322 04 06

AFYONKARAHİSAR

--------------

ANITKAYA Göğüs Hast. karşısı 215 76 72

SEVGİ Müftülük karşısı No: 17/A 214 44 00

ŞERBETÇİOĞLU Dumlupınar Mah. No: 27/C 212 05 44

ISPARTA

-------

FATİH Fatih Mah. 4577 Sk. No: 13 228 20 75

YÜKSEL Cumhuriyet Cad. No: 20/7 218 73 69

BURDUR

------

ÖZDOĞAN Özgür Mah. Yörük Sk. No: 3/6 234 47 74

ALANYA

------

FENERCİOĞLU Alanya Devlet Hast. yanı 513 21 10

GÖKSU Ş.Hane Mah. Ş.Tokuş Cad. Şeker Apt. 513 62 79

KEMER

-----

ŞEREF Atatürk Bulvarı 17/A 814 23 77

MANAVGAT

--------

YAYLA 3 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 742 56 86

YILDIRIM Y.Pazarcı Mah. İbrahim Sözen Cad. 746 11 84

FETHİYE

-------

MELEK Tuzla Mah. No: 55 612 17 76

PATARA Devlet Hast. arkası 613 37 27 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Menderes Türel Muhittin Böcek Konyaaltı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title