Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Abone Ol

Foto.BURDUR Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr.

Foto: Fotoğraf çekiminden

===

Kardeşler aynı gün evlendi

BURDUR Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Feyzullah ve Şafak Turgut çifti aynı gün hem oğlunu hem de kızını evlendirerek çifte mutluluk yaşadı. Serenler Otel'de yapılan çifte düğünde doktor çiftin kızı

İngilizce öğretmeni Gözde Turgut hayatını Feriha-Murat Fığlalı çiftinin Elektrik Mühendisi oğlu Yasin Fığlalı ile birleştirirken, oğulları Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde doktora yapan Ali Turgut ise hayatını meslektaşı Duygu Elma ile birleştirdi. Çiftlerin nikahını Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya kıydı. Turgut ailesi mutluluklarını dostlarıyla paylaştı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Nikah töreni, düğünden fotolar

===

Türk kahvesinin yanına ceviz helvası

BURDUR'da bir işletmeci Türk kahvesinin yanında ikram edilmesi için ceviz helvası üretti. Burdur'un meşhur ceviz ezmesinin yanında ürettiği haşhaş, kenevir helvaları ve haşhaş yufkasıyla tanınan Altıpartmak Yöresel Ürünler, son olarak Türk kahvesinin yanında ikram edilmesi için ceviz helvası üretti. Firma sahibi Pınar Altıparmak, Türk kahvesi yanında çikolata yerine Burdur ceviz helvası ikram edilmesini tavsiye etti.

Burdur'un yerel lezzetlerini yurt içinde olduğu gibi yurt dışında tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Altıparmak, "Ürünlerimizin, sinir sistemi, mide, sindirim sistemine faydalı. Bunların yanı sıra haşhaş yufkamız var. Çocuk haşhaş yufkasına Burdur cipsi diye isim koydular. Bütün ürünlerimizin patentini aldık. Türk kahvesinin yanında ceviz helvası yiyen bir daha bu lezzetten vazgeçemeyecek" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Pınar Altıparmak

==

Gazipaşa'da kaza: 3 yaralı

GAZİPAŞA'da D-400 Karayolu'nda Mehmet Güneş'in (47) kullandığı motosiklet ve Cemalettin Aysoy (46)idaresindeki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza önceki gün öğlen saatlerinde D-400 Antalya-Mersin Karayolu'nda Atatürk Parkı mevkiinde meydana geldi. Anamur istikametinden Gazipaşa'ya seyreden Mehmet Güneş yönetimindeki 07 UG 828 plakalı motosiklet, Rıza Büyükakça Caddesi'nden kontrolsüz D-400 Karayolu'na çıkan Cemalettin Aysoy'ın kullandığı 07 US 119 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet sürücüsü Mehmet Güneş ile motosiklette yolcu olarak bulunan kızları Medine Güneş (27) ve Mervegül Güneş (11) yola savruldu. Çeşitli yerlerinden yaralanan Mehmet Güneş ve kızları ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan başına darbe alan Medine Güneş, ilk tedavisinin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sırasında Mehmet Güneş'in başında kask olduğu, çocuklarında ise kask bulunmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kazadan yaralı ve araçlar, kaza yerinde toplanan vatandaşlar

===

Genç havacılar yetişiyor

TÜRK Hava Kurumu Korkuteli Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından model uçak kursu başlatıldı. 8 kursiyerin katıldığı kursta serbest uçuş rehber öğretmeni Atike Gökmen Özdemirci tarafından eğitim veriliyor. Amaçlarının gençlere el becerisi kazandırmak olduğunu anlatan Özdemirci, "Kursiyerler 24 saat eğitim alacak. Model uçak eğitimi havacılık teknolojisinin ilk adımı ve önemli bir parçasıdır. Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir" dedi.

Gençlere havacılığın sevdirilmesi için erken yaşta bu tür eğitimlerin verilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Özdemirci, "Bu eğitimler küçük katılımcıların meslek tercihinde önemli bir yere sahip. Kursa katılan öğrenciler bir şeyler yapabilmenin, başarmanın hazzına varıyor. Üniversite tercihlerini havacılık alanında yapan gençler yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyor" dedi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay ise Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla kurslar açtıklarını söyledi. Özellikle son yılarda havacılık sektörünün gelişmesiyle dikkatlerin bu alana kaydığına işaret eden Topay, "Kursu öğrencilere havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açtık. Öğrenciler eğitim alırken hem eğleniyor hem de yeteneklerini geliştiriyor" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Burdur'da 7 bin işsiz var

BURDUR İŞ-KUR İl Müdürlüğü'nün hazırladığı İş Gücü Piyasası analizi raporuna göre kentteki kayıtlı işsiz sayısı 7 bin 193 olarak açıklandı. Kayıtlı işsizlerin yüzde 51'ini erkek, yüzde 49'unu ise kadınlar oluşturuyor. Burdur'da çalışan erkeklerin yüzde 50,4'ü imalat sektöründe, yüzde 12,9'u idari ve destek hizmetlerinde, yüzde 12,8'i ise toptan ve perakende ticaret sektöründe çalışıyor. Geriye kalan yüzde 23.9'u ise diğer sektörlerde çalışıyor.

Burdur'da çalışan kadınların yüzde 35,7'si imalat, yüzde 19,3'ü idari ve destek hizmet faaliyetleri ve yüzde 11,3'ü toptan ve perakende ticaret, yüzde 33.7'si ise diğer sektörlerde çalışıyor. İş-Kur raporuna göre Burdur'daki işsizlerin büyük kısmını gençler oluşturuyor. 20-29 yaş arasındaki kayıtlı işsiz sayısı 3 bin 36 olarak açıklanırken, 30-39 arasında 2 bin 80, 40-49 yaş arası 1278, 50-59 yaş arası 273, 60-64 yaş arası 21 kayıtlı işsiz bulunuyor. Burdur'da 15-19 yaş arasında 787 kişi iş ararken, 65 ve üstünde ise 15 kişi çalışmak için İş-Kur'a kayıt yaptırdı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Çalışanlar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gazipaşa Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title