Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Abone Ol

Foto.TANGO eğitmenleri Hamdi Ceylan ile Özge Kalaycı, Akdeniz Üniversitesi'nde üç ayrı dans okulu ile genç ve yetişkinlere 'Arjantin Tangosu' öğretiyor.

Foto: Fuaye alanı ve konser fotosu

===

Antalyalı tango öğreniyor

TANGO eğitmenleri Hamdi Ceylan ile Özge Kalaycı, Akdeniz Üniversitesi'nde üç ayrı dans okulu ile genç ve yetişkinlere ' Arjantin Tangosu' öğretiyor. Türkiye Dans Federasyonu'nca düzenlenecek ' Arjantin Tango Türkiye Şampiyonası'na katılacak 4 çift, Antalya'yı temsil edecek. Ceylan- Kalaycı ikilisi, 22-26 Mart tarihleri arasında da 'Mulga Tango Weekend' adlı organizasyona imza atacak. Dünyaca ünlü Arjantinli tango eğitmenleri Antalya'ya gelecek.

Eğitmen Özge Kalaycı, dans etmenin özgürlüğün en somut hali olduğunu, ' Arjantin Tango'nun ise insana hem beden farkındalığı kazandırdığını, hem iletişim tekniklerini öğrettiğini, bir çeşit beden dili olduğunu savundu. Kalaycı, genç, yetişkin, yaşlı herkesi dans etmeye davet edip, "Huzuru, mutluluğu dans ederek yakalamak mümkün. Birçok öğrencimiz, iş yorgunluğunu, üzerlerinde yoğunlaşan stres yükünü dans ederek atıp, zinde bir vücut ve kafayla evlerine dönüyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Arjantin Tangosu çalışmalarından görüntü

===

Korkutan yüzler

AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce açılan 'Makyaj Yapma Teknikleri Kursu'na, genç kız ve kadınların ilgisi büyük oldu. 'Sahne' ve 'karakter' makyajı teknikleri, kursiyerlere otel, tatil köyü eğlenceleri, şov, defile, sinema ve tiyatro setlerinde 'makyöz' olarak iş bulma imkanı sağlıyor. Kursiyerler, plastik makyajla da yüz, el, kol, ayak ve bacakta yara, yanık, kan görüntüsü oluşturuyor, genç yüzler yaşlandırılıyor.

Kurs öğretmeni Emel Gediz, temel makyaj eğitiminden sonra 'karakter makyajı' çalışmasına geçip, çok renkli ve eğlenceli tipler yarattıklarını belirtti. Gediz, "Karakter makyajında, plastik malzemelerle ürküten yara, yanık, akan kan çalışmaları yapıyor, hayalet ve palyaço kafaları oluşturuyoruz. Yüzlerde yaşlandırmanın da yapıldığı kursumuzda yaratıcılık ön plana çıkıyor" dedi. Kursiyerler, 'gece' ve 'gelin' makyajı eğitimleri de görüyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Karakter makyajı çalışması yapılırken, yaralı, yanık, yaşlandırılmış yüzlerden yakın plan ve kursiyerlerin toplu görüntüsü.

===

Gençlerin atölye heyecanı

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan Alev Gürkan ile Özlem Ekin, Yeşilbahçe Mahallesi'nde Çınarlı Caddesi üzerinde kiraladıkları bir işyerini, sanat atölyesine dönüştürdü. Gürkan-Ekin ikilisi, 'Lavi Sanat' adı verilen atölyede yağlıboya, suluboya, akrilik, karakalem resim, ebru, özgün baskı, dekupaj, seramik, heykel eğitimi vermeye başladı. Atölyede güzel sanatlar lisesi ve fakülte öğrencilerine yönelik hazırlık akademik kursları da açıldı.

Antalya'ya yeni bir sanat atölyesi kazandırmanın büyük heyecanını yaşayan Alev Gürkan- Özlem Ekin ikilisi, "Bu atölyede, sanata gönül vermiş öğrencilerimizin yaratıcılıkları ortaya çıkacak" dedi. Gürkan, mahallenin çocuklarına, gençlerine, yetişkin kadın ve erkeklerine yönelik hobi kurslarının yanında, sahne sanatları, grafik, tasarım, animasyon dersleri verileceğini de kaydetti. Gürkan, "Otellere uygun tablolar, seramik panolar da üretiyoruz" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Alev Gürkan ile Özlem Ekin'in birlikte görüntüsü

===

Seramik eserler göz kamaştıracak

SERAMİK sanatçıları Gülden Toker ile Hande Çetiz, çamurdan eserlerini, Mimarlar Odası Fuayesi'nde sergileyecek. Seramik sanatını farklı açılardan yorumlayan ikilinin 'Kadına Dair' başlıklı proje kapsamında açılacak sergisine, 'Dokunma' adı verildi. Hazırlıkları tamamlanan serginin açılışı, yarın (Cumartesi) saat 17.00'de gerçekleşecek. 16 Mart akşamına kadar açık kalacak sergide, Toker-Çetiz ikilisinin birbirinden güzel seramik çalışmaları, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Nidaba Sanat Atölyesi'nin de sahibi olan Gülden Toker, 'Kadına Dair' adı verilen proje üzerinde 1 yıldan beri çalıştıklarını, kadınlarla ilgili veriler toplayıp, farklı kesimlerin 'kadın' ile ilgili düşüncelerini aldıklarını, konuyla ilgili bir de tez oluşturduklarını söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Toker-Çetiz ikilisi, seramik çalışmalarında kadının estetik, modern ve dik duruşunu işledi. Toker, "Dans eden kadın figürlerini yaparken, kadının inceliğini, kırılganlığını da göz önüne aldık" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gülden Toker, sergilenecek eserleri gösterirken ve çalışma yapılırken görüntü

===

Don Kişot veda edecek

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) 'Don Kişot' adlı bale eseri, 19 Mart Salı akşamı son kez izlenecek. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu muhteşem eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak. Önceki temsillerinde gişe rekorları kıran Don Kişot, tarihsel dekor ve kostümleriyle, ışık ve ses efektleriyle izleyenleri bir kez daha büyüleyecek. Don Kişot'un yel değirmenlerine karşı savaşının canlandırılacağı eserin orkestra şefliğini Hakan Kalkan, koreografisini Mehmet Balkan, dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Serdar Başbuğ üstlendi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Donkişot oyunundan sahne görüntüleri

===

Perdeyi 'Şaban' kapatacak

MART ayı perdesini izlenme rekorları kıran 'Heccav' adlı oyunla açan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT), perdeyi 'Vatan Kurtaran Şaban' ile kapatacak. Ay içerisinde 'Fehim Paşa Konağı', 'Sihirli Oyun', 'İnadına Yaşamak' adlı oyunlar da izlenecek. Haldun Taner'in 1965 yılında yazdığı 'Vatan Kurtaran Şaban' adlı kabare oyunu, 21 Mart Perşembe akşamı bir kez daha seyircisiyle buluşacak. 'Şaban' karakteri, tiyatro severleri güldürüp stres attıracak.

Murat Demirbaş'ın yöneteceği oyunda, ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhan, Mehmet Özgür, Recep Kamiloğlu, Saadet Yıldırım, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak ve Demet Kazanoğlu rol aldı. Oyunda, tapu kadastro müdürlüğünden kültür sanat müsteşarlığına atanan Şaban'ın komik ve çarpık uygulamaları hicivli bir dille anlatılacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan görüntü

===

Şehitler konserle anılacak

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) 'Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yılı' ve 'Çanakkale Şehitleri'ni Anma' etkinlikleri kapsamında konser düzenlenecek. Konserde, 'Çanakkale Şehitleri', resitalle anılacak, acının, zaferin ve unutulmayacak bir tarihin izleri, sanatseverlerle yeniden paylaşılacak. 'Şahadet Öncesi', 'Şahadet Anı', 'Şehidin Ölüm Sonrası', 'Huzur ve Gururu' gibi başlıklardan oluşacak konser, yarın akşam (Cumartesi) Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Konserde, Nurdan Küçükekmekçi Aydın (Soprano), Aslı Ayan (Soprano), Sevinç Bilgin (Soprano), Arzu Mecidova (Mezzo Soprano), Göksay Yaran (Tenor), Tamer Peker (Bariton), Mukhtar Malikov (Bariton), Engin Suna (Bas), Marvida Hüseyinova (Piyanist) solist olarak sahne alacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ANTDOB'un bir konserinden arşiv görüntü ve Çanakkale Savaşı'nın temsili resmi

===

'Kocayasa' ücretsiz dağıtılacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi'nde görevli Hilal Doğan'ın tiyatro oyunu olarak yazdığı 'Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor' adlı proje kapsamında 21 kez sahnelenen 'Kocayasa', bu kez kitap olarak okuyucuyla buluştu. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, mizahi bir dille kaleme alınan 'Kocayasa' adlı kitabı okuyup beğenince, kitabın yazarına sahip çıktı. Belediyenin satın aldığı 300 adet 'Kocayasa', Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'n de kadınlara ücretsiz dağıtılacak.

'Kocayasa' adlı kitabının ardında yazdığı ve yayım evlerinde satışa sunulan mizah ağırlıklı 'Şeyimin Derdi' adlı kitabı da büyük ilgi gören üç çocuk annesi Hilal Doğan, 'sürpriz' dediği üçüncü kitabının da önümüzdeki günlerde piyasaya sürüleceğinin müjdesini verdi. 'Kocayasa' adlı kitabında kadın-erkek ilişkilerini mizahi bir dille anlatan Doğan, "Kadınların eşlerinden gördüğü şiddeti mizahlaştırdım. Kitabımı okuyanlar, aile içinde yaşanan şiddet olaylarına hem üzülüp, hem de gülüyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hilal Doğan kitabını gösterirken

--------------------

KÜLTÜR SANAT REHBERİ

--------------------

========

SERGİLER

========

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Cezaevi el sanatları sergisi…………………………………………….……..1-10 Mart

İnci Işıldağ Atölyesi el sanatları sergisi…………………………………….11-20 Mart

Semra Ayaz'ın resim sergisi……………………………………………..…22-30 Mart

2000 PLAZA SANAT GALERİSİ

Çiğdem Öztürk'ün resim sergisi……………………..………………..…8 Şubat-8 Mart

Hamdi Dicle'nin resim sergisi…………………………………..……15 Mart-13 Nisan

ANSAN

'Kadın' konulu karma resim, heykel, seramik sergisi………..………...……..2-10 Mart

Aurora Seramik Atölyesi sergisi…………………………………………....13-22 Mart

Carel Kelenbach'ın resim sergisi………………………………………23 Mart-2 Nisan

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Souadad Al-Sigab Kandemir'in resim sergisi…………………….….20 Şubat-15 Mart

ANTALYA MÜZESİ

Makbule Topçuoğlu'nun resim sergisi…………………………….…………1-10 Mart

MİMARLAR ODASI FUAYESİ

Gülden Toker- Hande Çetiz'in seramik sergisi………………………..…….9-16 Mart

MURATPAŞA BELEDİYESİ SUAYESİ

Kadın sanatçıların karma resim sergisi………………………………..…..…8-17 Mart

KONYAALTI BELEDİYESİ FUAYESİ

-'Anadolu Kadını' konulu karma resim sergisi……………………….……....8-17 Mart

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FUAYESİ

'Şiddet Siz' konulu karma sergi……………………………………..…..…..8-17 Mart

DEEPO AVM FUAYESİ

Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi el sanatları sergisi……………….…8-11 Mart

============

OPERA - BALE

============

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

Macbeth (Opera-Prömiyer)………………………………………………....14-15 Mart

Haydi Çocuklar Operaya (Ç.O)……………………………………………...…15 Mart

Şehitleri Anma Konseri…………………………………………………………18 Mart

Don Kişot (Sezonun son temsili) ……...………………………………………..19 Mart

Uyuyan Güzel (Sezonun son temsili) (Ç.M)..……………………………...……20 Mart

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Ruhlar Gelirse………………………………………………..........................….8-9 Mart

Tıngır Mıngır Ülke (Ç.O)………………………………………………………...12 Mart

Yo, Ter, Gül (Ahi Evran)………………………………………………….14-15-16 Mart

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATROSU

Heccav……………………………………………………………….......9-16-23-30 Mart

Fehim Paşa Konağı………………………………………...……..…..……………8 Mart

Sihirli Oyun (Ç.O)……………………………………………………...16-23-27-30 Mart

İnadına Yaşamak…………………………………………………………..…..….29 Mart

Vatan Kurtaran Şaban……………………………………………………..………21 Mart

KIRMIZI KALEM TİYATRO

(Kırmızı Kalem Cep Tiyatro)

3.Sayfa……………………………………………………………….…...(Her Çarşamba)

======

KONSER

======

DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

Gülsin Onay'ın konseri…………………………………………….…….….…..8 Mart

MURATPAŞA BELEDİYESİ KÜLTÜR SALONU

KALEDER TSM Korosu Konseri…………………………………………..……..8 Mart - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Gülden Toker Arjantin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title