Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Abone Ol

Foto.MURATPAŞA Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesine 27 aracın katılımı nedeniyle tören düzenlendi.

Foto: Meclisten genel, Başkan Evcilmen ve Abdullah Işıkhan portre

===

Muratpaşa'ya 27 yeni araç

MURATPAŞA Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesine 27 aracın katılımı nedeniyle tören düzenlendi. Belediye yanındaki Kent Meydanı'nda düzenlenen ve meclis üyeleriyle belediye bürokratlarının hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Süleyman Evcilmen, belediyenin kendi çöpünü toplama çalışmaları kapsamında alınan 111 araçtan 27'sinin teslim alındığını söyledi.

Belediye olarak 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren çöp toplama işini kendi imkanlarıyla yapacaklarını aktaran Başkan Evcilmen, "Bunun ilk etabı olan araçlar belediyemize intikal etti. Geriye kalan 84 araç da önümüzdeki haftalarda ve aylarda tümüyle belediyemize intikal ederek, artık belediyemizin bu işi yapma noktasında hizmetinde hazır olacak" dedi.

3 SENE SONRA BELEDİYENİN OLACAK

Muratpaşa gibi büyük bir ilçede çöp toplama işinin belediye tarafından yapılmasının önemli bir olay olduğunu anlatan Başkan Evcilmen, "Belediyenin kendi hizmetini yapacak olması radikal bir karardı. Gelecek araçların içinde 66'sı iş makinesi ve kamyon türünden. Tabi bunların içinde cenaze aracı, engellilere dönük araçlar gibi birtakım ekstra araçlar da bulunuyor" dedi.

Bu araçlar için yaklaşık 11 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldığını sözlerine ekleyen Başkan Evcilmen, "Ama belediye bu çöp toplama hizmetini kendi yapmakla her yıl yaklaşık 1.5 milyon TL kar edecek ve 3 sene sonra da bu araçlar tümüyle belediyenin malı olacak" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Evcilmen portre, araç tanıtım törenine katılanlardan

===

ATSO'dan harita mühendislerine ziyaret

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter'den oluşan ATSO heyeti, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ramazan Eciş ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette odanın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Eciş, Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan şubenin 6 ilçede temsilciliği bulunduğunu ve 550 kayıtlı üyesi olduğunu söyledi.

ATSO'nun kısa süre önce hayata geçirdiği Antalya Kent Bilgi Sistemi Projesi'nin çok başarılı bir proje olduğunu belirten Eciş, "Antalya Bilgi Sistemi gibi bir çalışmayı hayata geçirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Kent Bilgi Sistemi'nin kapısını açan kapsamlı bir çalışma yapılmış. Aynı zamanda üyelerimiz için de faydalı bir çalışma. Bizler de çok yararlanıyoruz. Bu proje ilerleyen aşamalarda iktisatçılara, sosyologlara ve daha birçok bilimsel alana da veri sunacaktır" dedi.

ATSO Başkanı Budak da ATSO'nun hayata geçirdiği Antalya Bilgi Sistemi Projesi'nin kentin bir anlamda ticaret envanteri olduğunu belirterek bunun 'işyeri enflasyonu' sorununa da çözüm üretecek bir proje olduğunu kaydetti. Başkan Budak, Başkan Eciş'e ziyaretin anısına ATSO'nun 130 yıllık tarihini ve Antalya ekonomisinin gelişimini anlatan 'Geçmişten Günümüze Antalya' kitabını hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

GÜNLÜ

Kahya aday

GAZETECİ Erdoğan Kahya, kurucuları arasında yer aldığı ve 16 yıl süreyle başkanlığını yaptığı Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bugün (Cumartesi) yapılacak kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kahya, bu kararı, son günlerde bazı siyasi grupların cemiyet üzerinde oynamak istedikleri oyunlar, siyasilerin adaylara ve seçim sürecine müdahalesi nedeniyle aldıklarını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Kahya, şunları söyledi: "Cemiyet yönetimleri özellikle siyasi kurumlarla aralarında bir mesafe koymaya ve tarafsız kalmaya özen göstermişlerdir. Ancak son günlerde siyasilerin adaylara ve seçim sürecine müdahalesi, buna Antalya'daki bazı çevrelerin de katılması kurucu olarak beni ve arkadaşlarımı son derece rahatsız etmiştir. Gazetecilerin bu tür baskılara boyun eğmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz."

Gazetecilik mesleğinin zor günler yaşadığını dile getiren Erdoğan Kahya, "Bu girdaptan bizi başkalarının kurtarmasını bekliyoruz. Gazetecilik onuru yerlerde sürünüyor. Meslek ahlakı sükut etmiş. En acısı da bu düzene uyanlar revaçta. Arkadaşlarımla çıktığımız bu yol sessiz çoğunluğun hareketidir. Aklı selim sahibi tüm meslektaşlarımızı yanımızda olmaya davet ediyorum" dedi.

ANTALYA (DHA)

Foto: Erdoğan Kahya fotosu.

===

Başpehlivan kolejde

651. Kırkpınar yağlı güreşlerinde finalde Recep Kara'yı yenerek altın kemeri Antalya'ya ikinci kez getiren Ali Gürbüz, Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Ali Gürbüz'ün Recep Kara'yla yaptığı son müsabakanın görüntüleriyle başladı. Müsabaka görüntülerini izlerken duygulandığı gözlenen Ali Gürbüz, öğrencilerin yoğun tezahüratları eşliğinde sahneye çıktı.

ALTIN KEMER SÖZÜ VERDİ

Samimi bir atmosferde geçen söyleyişide öğrenciler, Ali Gürbüz'e özel hayatından yağlı güreşin inceliklerine kadar hsorular yöneltti. Tüm sorulara içtenlikle yanıt veren Ali Gürbüz, öğrencilerin altın kemer istekleri üzerine "Siz de dua ederseniz neden olmasın" dedi. Öğrencilere altın kemer sözü veren Gürbüz, "Altın kemeri aldığımda ilk ziyaret edeceğim eğitim kurumu siz olacaksınız" dedi. Gürbüz, okulda misafir öğrenci statüsünde öğrenim gören Somalili öğrencilere de özel ilgi gösterdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Gürbüz ile öğrenciler

===

Kokunun nedeni kuraklık

ISPARTA'nın şu anda içme suyu ihtiyacını karşılayan Eğirdir Gölü'nde su sıcaklığının yüksek olmasına bağlı olarak artan yosunlaşmadan kaynaklanan içme suyundaki tat ve koku bozukluğu sorununun çözüldüğü belirtildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'nın içme suyunda görülen yosun kokusunun nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi. Yaz mevsiminin kurak geçmesi ve gölde durgunluk olması nedeniyle gölde yosun miktarının artığını kaydeden Başkan Günaydın, suda koku meydana geldiğini açıkladı.

Yosunu yiyen sazan balığının yavrularını yiyen başka tür balıkların göle atılmasıyla gölde ekolojik dengenin bozulduğunu savunan Başkan Günaydın, yosunlaşma olayının gölde arttığını ancak halkın endişeye kapılmasını gerektiren bir durum olmadığını belirtti. Başkan Günaydın, "26 noktadan numune alındı. 19'unda koku az çıkıyor, geri kalan yerlerde yosun kokusu var. Bakteriyolojik açıdan, iletkenlik açısından, nitrik ve amonyum miktarı açısından sonuçlar normal" dedi.

Suda sadece koku ve tat bozukluğu olduğunu anlatan Başkan Günaydın, "Suya zehir karıştı gibi halkın arasında yorumlar var. Bende çeşme suyu içiyorum. Halkımız rahatça su içebilir. Ben havayı, suyu ekmeği temizleyen adamım. İsten gelir raporlara bakabilir" diye konuştu. Eğirdir Gölü Bedre mevkiindeki pompaj istasyonun bulunduğu bölgede yosunları temizlediklerini kaydeden Başkan Günaydın, gölde dalgalanmanın başlaması ve suyun soğumasıyla birlikte yosunlaşmanın biteceğini aktardı.

ÇİN TEMASLARI

Toplantıda Çin'in Xingtai eyaletindeki 8 günlük temasları hakkında da bilgi veren Başkan Günaydın,

Fabrikaların gezildiğini, buradaki yetkililerle toplantılar yapıldığını belirtti. Başkan Günaydın, Isparta'da lityum enerji yatırımı yapılması için ciddi çalışma yürüttüklerini ve makine teçhizatı kurulması yönünde yüzde 90 oranında çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. Başkan Günaydın, fabrikayı kurmaları halinde çevre dostu enerji sistemini hayata geçireceklerini kaydetti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Başkan yardımcısına saldırı

EĞİRDİR Belediye Başkan Yardımcısı Emin Kolancı, aralarında daha önceden husumet bulunan bir kişi tarafından darp edildi. Cami Mahallesi Kale Meydanı mevkiinde kurulan pazarda alışveriş yapan Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Emin Kolancı, aralarında daha önceden husumet bulunan Ramazan S. ile karşılaştı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Kolancı, Ramazan S. tarafından darp edildi.

Kendi imkanlarıyla Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne giden Kolancı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Kolancı, daha sonra Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Ramazan S.'den şikayetçi oldu. Polis, Ramazan S.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ramazan S.'nin daha önce Kolancı'yı darp ettiği iddiasıyla hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Kolancı

===

Manavgat'ta 2B toplantısı

MANAVGAT'ın Hocalar Köyü'nde vatandaşlara 2B konusunda bilgi verilmek amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve 2B Antalya Koordinatörü Mustafa Yalçın, Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar, köylüler ve diğer yetkililer katıldı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B arazileri için yapılan kanuni düzenlemeleri anlatarak, bugüne kadar yasal bir kayda girmeyen bu arazilerin yasal statüye kavuşturulmasının önemli olduğunu söyledi

2B arazileri için hak sahibi kullanıcıların son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu hatırlatan Mat, "Bu konuda hak sahipleri tarihi bir fırsattan yararlanarak arazileri yüzde 44 indirimli alabilecek. Hocalar Köyü'nde 150 parsel 2B arazisi var. 2B satın alma başvurunuzu yapın kullanıcısı olduğunuz araziyi ihalesiz doğrudan satın alın. Rayiç bedelden ihale ile almak zorunda kalmayın. Avantajlardan ve fiyat gözden geçirme sonuçlarından faydalanmak için ön şart başvuru yapmaktır" dedi.

Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve 2B Antalya Koordinatörü Mustafa Yalçın ise 2B konusunda yapılmak istenenleri anlattı. Yalçın, "Bizim amacımız güncellenen listelerden gerçek hak sahibi olanların bu başvuruyu yapmasıdır. Başvurularınızı yapın. Tüm çabamız, 2B kanunu sayesinde vatandaşlarımızın yıllardır yaşadıkları arazilerin tapularını almalarını sağlayarak gerçek sahibi olmalarıdır" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

MATAB'da üye tartışması

MANAVGAT Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı tartışmalı geçti. MATAB'a İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin üye olarak alınması amacıyla düzenlenen toplantıya, MATAB Başkanı Recep Barut, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belde belediye başkanları, muhtarlar ve birliğe üye turizmciler katıldı. MATAB Başkanı Recep Barut toplantı da 187 üyenin hazır bulunduğu belirterek toplantının amacını anlattı.

Başkan Barut, toplantının yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesi halinde yerel seçimlerden sonra MATAB'ın kapanmaması amacıyla birliğe İbradı ve Gündoğmuş belediyelerini almak amacıyla yapıldığını söyledi. TBMM'de görüşülmekte olan Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı hatırlatan Başkan Barut "MATAB'a 78 köy ve 10 belde üye. Yeni tasarıyla birlikte köy ve beldelerin tüzel kişilikleri kalkıyor. Geriye sadece Manavgat Belediyesi kalıyor. Sadece Manavgat Belediyesi ile birlik olmayacağı için İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini de alarak MATAB'ı yaşatmak istiyoruzö dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise kimsenin MATAB'ın kapanmasından fayda beklemeyeceğini belirterek, "Gündem konusu hakkında ben de dahil kimse bilgi sahibi değil. Meclis üyeleri ve muhtarların hiçbir bilgileri yok. Bu toplantı bir istişare toplantısı olsun. 15 gün sonra yeniden toplanıp değerlendirelimö dedi. Başkan Sözen, "Tasarı geçtiğinde belde belediyelerini yetkileri merkez belediyeye devrediliyor. Manavgat Belediyesi, belde ve köylere hizmet götürebilecektirö diye konuştu

BAŞKANLAR TARTIŞTI

Bunun üzerine MATAB Başkanı Recep Barut müdahale etti. "Burası siyaset yapılacak yer değil. Doğru bilgi vermiyorsunuz, toplantının gündeminin belli" dedi. Bunun üzerine yeniden Sözen ve MATAB Başkanı Recep Barut arasında kısa bir tartışma yaşandı. Başkan Sözen, MATAB Başkanı Barut'a hitaben, "Doğru bilgi vermiyorsunuz demek Manavgat Belediye Başkanı'nı yalancılıkla suçlamaktır. Sizi edebe davet ediyorumö dedi.

Başkan Sözen'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ise "Ben MATAB'ın getirdiği hizmetlerden memnunum. Ama anlıyorum ki, birileri MATAB'ın hizmetlerinden memnun değilmiş. Bu hizmetleri çekemeyenler varmışö diye konuştu. Antalya İl Genel Meclisi Üyesi MHP'li Sadık Ekşi ise tartışmanın ortamı gerdiğini söyledi. Ekşi, "MATAB'ı ayakta tutmak için bir ilçe belediyesi yetiyor. 4'ncü Madde'de belirtilen İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinden birini alalımö dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından Başkan Recep Barut, toplantının 22 Ekim Pazartesi günü sadece gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edileceğini belirterek toplantıyı sona erdirdi. Bunun üzerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bunu oylatması gerektiğini aksi halde yapılan işin tüzüğe aykırı olduğunu söyledi. Toplantı katılımcıların salonu boşaltması ile sona erdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Yeşil Antalya Sanayi Sitesi, Hurdacılar Sanayi Sitesi, Cezaevi, Vakıf Zeytinliği elektriksiz kalacak. Yarın 10.00-13.00 saatlerindeki kesintiden Duacı Köyü ve civarı etkilenecek.

Bugün ve yarın 09.00-16.00 saatlerindeki çalışmalar nedeniyle Güzeloluk Mahallesi 1830 sokak, Kültür Sitesi, Şehitler Caddesi ve civarı, Yeşilova Mahallesi 9 Eylül Caddesi ve civarı elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

SİNEMA DEĞİŞİKLİK

-----------------

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 SAFTİRİK GREG'İN GÜNLÜĞÜ-ÇANAKKALE 1915

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 OĞLUM BAK GİT

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 TAKİP İSTANBUL

SALON 6 SAMMY'NİN MACERALARI 2 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Günaydın Muratpaşa Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title