Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Abone Ol

ANTALYA Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Erdoğan Taş, yeni uygulama konulan birlik çalışmaları ile ilgili Antalya basınına bilgi verdi.

Fotosuz

===

kamu hastaneleri birliğini anlattı

ANTALYA Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Erdoğan Taş, yeni uygulama konulan birlik çalışmaları ile ilgili Antalya basınına bilgi verdi. Toplantıya Erdoğan Taş ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, hastane yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, İdari Hizmetler Başkanı Ramazan Aslantürk, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Hacısalihoğlu katıldı.

Sekreterliğin sorumluluk alanının ildeki kamu hastaneleri olduğunu söyleyen Taş, denetim, istihdam planlaması, koordinasyon bütçe ve yatırım, istatistiklerin toplanması, hukuk hizmetleri muhasebe hizmetleri gibi görevleri olduğunu söyledi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Antalya Atatürk Devlet Hastanesi bünyesindeki evde sağlık hizmetleri birimlerinin sayılarının artırıldığını ve ekip sayısının 6'ya çıkarılacağını söyleyen Taş, şöyle dedi:

"Vatandaşların ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini hakkaniyete uygun, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir biçimde sunmak amacıyla Eğitim Araştırma'da 11 branşta ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde ise 9 branşta 16.00 ila 23.00 saatleri arasında uygulanacak vardiya sitemine geçtik. Türkiye'de bu sistem 2001 yılından beri uygulanıyor, ancak bazı illerde kaldırılmıştı. Bu uygulamaya biz 10 yıldır devam ediyoruz, bu sistemle birçok esnaf, öğrenci gündüz hastaneye gitmeye fırsat bulamayan birçok meslek grubundan insan gece muayeneye veya kontrole rahatlıkla gelebilecek."

Ayrıca kente 60 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını aktaran Taş, "Antalya'da 952 eczanenin, 14 kamu hastanesinde ve 185 Aile Sağlığı Merkezi'nde ilaç toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda biriktirilen ilaçlar haftada bir veya iki kez toplanarak, uzman kişiler tarafından gruplandırılarak ayrılması işlemi gerçekleştiriliyor" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

===

Eğitim Sen 18 yaşında

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 18'inci kuruluş yıldönümünü Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutladı. Törene, TÖS ve TÖBDER gibi kuruluşların yıllarca yöneticiliğini yapan ve sendikal faaliyetlerde Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olan Ali Bozkurt, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Adem Akyürek ve çok sayıda Eğitim Sen üyesi öğretmen katıldı.

Nurettin sönmez, tüm Eğitim Sen'lilerin 18'inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Türkiye'nin son 60 yıllık sendikal faaliyetleri içinde yer alan Ali Bozkurt ise 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerini anlattı. Sendikal faaliyetleri nedeniyle o dönemlerde karakola gitmeyen, DGM ve sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanmayan kimse olmadığını belirten Bozkurt, öğretmen okullarının da önemine değindi. Eğitim Sen'in eski şube başkanlarının da konuşma yaptığı gecede, eylemlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin oluşturduğu grup tarafından konser verildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Nurettin Sönmez, Ali Bozkurt ve konser verenler

===

Gülcan anneye yardım eli

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, gazetelerde yer alan bir haberi ihbar kabul ederek, yokluk içindeki ailenin yardımına koştu. Üç çocuğundan ikisi talasemi hastası olan ve ekonomik açıdan güçlük çeken anne Gülcan Avşar'a ev eşyası, kıyafet ve gıda yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, aileye aylık maaş da bağladı.

İstihdam Ofisi aracılığıyla Gülcan Avşar'ın işsiz eşine iş bulmaya çalışacaklarını belirten Büyükşehir yetkilileri, aile ile uzmanlar eşliğinde sürekli iletişim halinde olacaklarını kaydetti. Anne Gülcan Avşar, yardımlar konusunda duyarlı olan herkese teşekkür etti. Avşar, "Büyükşehir Belediyesi, sesimizi duyup hemen geldi. Evin ihtiyaçlarını karşıladılar. Gıda yardımında bulundular. Aylık maaş da bağlayan Başkanımız Mustafa Akaydın'a teşekkür ederim. Çok duyarlı bir insanmış. Şimdilik çok mutluyuz" dedi.

YARDIM ÇIĞLIĞI DUYULDU

Sağlık sorunları yaşayan çocukları için düzgün bir eve ihtiyaçları olduğunu ifade eden Gülcan Avşar, ekonomik sorunları bulunduğu için insanların kendilerine ev vermek istemediğini dile getirdi. Avşar, "Beş yıldır ayaklarımız üstünde duruyorduk. Ama artık yardıma ihtiyacımız var. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Malzemeler teslim edilirken foto

===

Muratpaşa'ya huzur geldi

ANTALYA'nın en kalabalık ilçesi Muratpaşa'da 2012 yılı, polisin başarı ile kapattığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. 2012 yılı içerisinde mal varlığına karşı işlenen suçlar kapsamında meydana gelen toplam 8 bin 257 olayın aydınlatılmasında yüzde 27,25'lik oran yakalayan Muratpaşa Emniyeti, şahsa karşı işlenen suçlar kapsamında ise toplam 6 bin 980 olayın aydınlatılmasında yüzde 95,56 oranında başarı sağladı. Operasyonlarda 120 tabanca, 20 tüfek, 30 kurusıkı tabanca, 172 adet bıçak ve 881 adet saldırı ve savunma amaçlı sopa vb. suç aletine el konulduğu belirtildi.

ZEHİR TİCARETİNE GEÇİT YOK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçuna yönelik yapılan operasoyonel çalışmalar neticesinde; 58.475 kilo ve 578 paket esrar maddesi, 1685 paket eroin maddesi, 2 bin 16 adet uyuşturucu- uyarıcı hap, 272 gr ağırlığında 742 adet hint keneviri, 3 gr ağırlığında 247 paket kokain maddesi ele geçirdi. Muratpaşa Asayiş Büro ekiplerinin yaptığı operasyonel faaliyetler sonucunda çeşitli suçlardan 1032 olayda, 1685 kişinin yakalandığı ve şüphelilerden 459'unun tutuklandığı belirtildi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Asayiş uygulaması ve ele geçirilenlerden foto

===

Engellilere akülü sandalye

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü (PAGUK), sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 'Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD)başlattığı 'Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası'na 20 akülü arabayla destek verdi. Ekim 2012'de düzenlenen Mustafa Ceceli, Gökhan Türkmen ve Grup Kolpa'nın sahneye çıktığı konserlerden elde edilen gelirle alınan 20 akülü sandalye, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.

PAGUK Başkanı Ömer Aydın, kulübün kuruluşundan bugüne 8 proje hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu çalışmaların amacına ulaştığını görmekten mutlu olduklarını vurgulayan Aydın, "Hayat herkese eşit şartlar vermeyebilir. Ancak birlikte hareket ederek bu şartları eşitleyebiliriz" dedi. TOFD Projeler Koordinatörü Gizem Morova Yücel ise dernek olarak birçok insanın problemine çözüm üretmekten ve bu problemlerin çözülmesine aracı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

PAGUK'un sosyal sorumluluk projesinde önemli rol aldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise, "Bu tür projelere katılanlar sadece buradaki engelli arkadaşlarımıza faydalı olmuyor; aynı zamanda kendi fizyolojilerinde var olan yeteneklerini işleyerek açığa çıkarıyorlar. Bu açıdan projenin gerçekleşmesine destek olan herkesi kutluyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gülcan Avşar Erdoğan Taş Ali Bozkurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title