Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Tekirdağ Tso'da Tanıtıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından, AR-GE ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Tekirdağ TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından, AR-GE ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Tekirdağ TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Tekirdağ iş dünyası, girişimci adayları ve NKÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Meclis Başkanı Mustafa Özden, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ'daki sanayi kuruluşları ve NKÜ Teknoloji Geliştirme A.Ş. bünyesinde eğitim gören öğrencilerin katılım gösterdiği AR-GE ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda Doç. Dr. İlker Murat Ar'ın yanı sıra Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu ve BSH Ev Aletleri Teknoloji, Kalite ve İnovasyon Direktörü Korhan Gökçay da birer sunum yaptılar.
Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, yaptığı açılış konuşmasında, Tekirdağ'ın sanayi üretimi hakkında kısa bir ön bilgi sunduktan sonra katma değeri yüksek, yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine verilmesi gereken öneme vurgu yaptı.
Şaşmaz'ın ardından söz alan Doç. Dr. İlker Murat Ar ise, öncelikle toplantının gerçekleşmesi için Bakanlık olarak, Tekirdağ TSO'ya nispeten kısa bir süre önce başvuruda bulunmuş olmalarına rağmen Tekirdağ TSO yönetiminin özverili çalışması neticesinde toplantının gerçekleşebildiğinin altını çizerken oda yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından sunum bölümüne geçildi. Öncelikle Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile ilgili olarak kavramsal çerçeve, 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ışığında ortaya kondu. Daha sonra Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine sağlanan devlet destekleri ve başvuru süreçleri aktarıldı. Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmanın mali avantajları üzerine örnek uygulamaların ardından Ar-Ge Merkezi olmak, deneyimler üzerinden değerlendirmeler ışığında ayrıca ortaya kondu.
Sunumların ardından, katılımcıların yazılı olarak ilettikleri soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi. - TEKİRDAĞ