Haberler

Araban'da Kurbanlık Fiyatları Düşmedi

Abone Ol

Gaziantep'in Araban ilçesinde pazara çıktığı ilk günde kilosu 10 ile11 liradan satılan kurbanlıkların fiyatları son günde de düşmedi.

Gaziantep'in Araban ilçesinde pazara çıktığı ilk günde kilosu 10 ile11 liradan satılan kurbanlıkların fiyatları son günde de düşmedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Arabanlı kurbanlık satıcısı Mehmet Karakuş, "Bu yıl kurbanlık olarak pazarda satışa sunduğumuz erkek koçun kilosunu 10 ile 11 liradan, bir keçi 400 ile 500 lira arası, yüzde 8 fire ile satılan dana fiyatı da 10 liradan satışa sunduk. Pazarın açıldığı gün bu fiyatlarla satışa başladığımız kurbanlıkların fiyatları son günde de değerini korudu ve fiyat düşüklüğü yaşanmadı" dedi.

Fiyatların son gün düşeceği umudunun boşa çıktığını kaydeden Karakuş, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle kurbanlık alamayan fakir aileler, fiyatların düşmediğini görünce evlerine hayal kırıklığıyla döndü. Bu bayram kurban kesemeyen vatandaşlar, çocuklarını sevindiremeyecek. Bu yıl kurbanlık alan müşterilerimizin çoğunluğu taksitle ödeme yolunu tercih etti. Peşin alışveriş yapanların sayısı oldukça az oldu. Kurbanlık fiyatlarını pahalı bulan fakir aileler bayramın birinci günü kurbanlık fiyatlarının düşeceğini düşünerek, kurbanlık fiyatları düşerse kurbanlarını bayramın ikinci günü kesmeyi planlıyorlar" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title