Haberler

Araban'dan Kısa Kısa

Abone Ol

Altınpınar Cem Evi inşaatı yardım bekliyor.

Araban ilçesinde, yapımı süren cem evi inşaatının tamamlanması için yardım bekleniyor.

Altınpınar Mahallesi cem evi inşaatı sorumluluğunu üslenen Altınpınar Mahallesi Muhtarı Salman Karasu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alevi vatandaşların yaşadığı mahallelerinde cem evi yapılması için hayırsever vatandaşlar Hüseyin Çelik ile Hasan Karasu'nun 500 metrekarelik arsalarını bağışladıklarını söyledi.

Arsada cem evi yapılması için mahallede yaşayan vatandaşların el ele vererek sağladıkları maddi ve iş gücü desteğiyle inşaata başladıklarını anlatan Karasu, şunları kaydetti:

"Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in de iş makinesi desteğiyle temelini atıp duvarlarını ördürdüğümüz eem evinin tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyacımız var. Maddi kaynak sıkıntısı yaşadığımız bu günlerde inşaatı tamamlandığında kültür ve taziye evi olarak da kullanacağımız vem evinin tamamlanması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin'in de desteklerini bekliyoruz."

Karasu, 300 metrekarelik alana sahip cem evinde morg, kütüphane gibi kısımların da bulunacağını belirtti.

Bozulan yolların onarılması talebi

Araban Şoförler Odası Başkanı Mustafa Karademir, yoğun kış şartlarında bozulan mahalle yollarının onarılmasını istedi.

Karademir, yaptığı açıklamada, kış şartlarında aşırı yağışlar ve don nedeniyle ilçeye bağlı eskiden köy olan 40 mahallenin asfalt yollarında bozulmalar meydana geldiğini, bu durumun ulaşımı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Karademir, "Bozuk yollarda trafiğe çıkan sürücü ve vatandaşlarımız tehlikeli yolculuk yapıyor. Oda olarak sık sık maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü kazalara neden olan bozuk yolların biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Karademir Altınpınar Karasu Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title