Haberler

'Arazi Toplulaştırma Çalıştayı' Sona Erdi

Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, komisyonlarda görüşülecek olan Miras Kanunu değişikliklerinin, Türkiye tarımı açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, komisyonlarda görüşülecek olan Miras Kanunu değişikliklerinin, Türkiye tarımı açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 13 Haziran'da HiltonSA Otel'de başlayan 'Ulusal Kamu Yatırımlarında Arazi Toplulaştırma Faaliyetlerinin Kullanım Olanakları ve Geleceği Konferans ve Çalıştayı' sona erdi.

Çalıştayın ardından düzenlenen toplantıda, etkinlikte görüşülen ve tartışılan konular değerlendirildi.

Tarım Reformu Genel Müdürü (TRGM) Gürsel Küsek, burada yaptığı konuşmasında, toplulaştırma çalışmalarının sadece tarım alanlarını değil, kentlerin genelini ilgilendirdiğini belirtti. Türkiye'deki tarım yapılan toprakların altyapısının, modern tarım tekniklerini uygulamaya olanak vermeyecek şekilde parçalı ve problemli olduğunu ifade eden Küsek, "Tüm bu problemlerin ortadan kaldırılması, araziyi kullanan kişilerin, araziyi edinmesine olanak sağlanması, bununla ilgili yasal düzenlemeler ve finans kaynaklarının oluşturulması gibi konular çok önemli" dedi. Küsek, toplulaştırma uygulandığında, geometrisi daha düzgün, yol ve sulama kanalından doğrudan yararlanan tarımsal altyapının sağlanabileceğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ise Türkiye tarımının en temel sorunlarının başında miras konusunun geldiğini söyleyerek, "Miras Kanunu'ndaki değişikliklerin komisyonlarda görüşülecek. Bu çalışmalar, tarihe not düşülecek kadar önemli çalışmalar. Gerçekten Türkiye'nin tarımdaki en büyük, en temel sorunlarından birisidir" şeklinde konuştu. Şelli, arazilerin bölünmesinin engellenmesi ve bu arazilerin toplulaştırmayla beraber ölçek büyüklüğüne getirilmesinin, önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını kaydetti.

Vali Yardımcısı Halis Arslan da gerçekleştirilen çalıştayın, hem Adana, hem de Türkiye tarımına ışık tutacak bilgiler ürettiğini belirtti.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, yaptığı konuşmasında Adana'nın Türkiye tarımı açısından önemine değindi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Halis Arslan, AK Partili Fatoş Gürkan, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsek Küsek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül'ün yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi, sektör yetkilisi ve uzman katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halis Arslan Ferhat Şelli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title