Haberler

Ardahan ve Posof'ta '19 Mayıs' Kutlamaları

Abone Ol

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Ardahan ve İlçelerinde de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Ardahan ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ardahan'daki '19 Mayıs' kutlamaları Milli Egemenlik Parkı öndeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Çelenk koyma töreninin ardından program Ardahan 80. Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda devam etti. Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve Belediye Başkanı Mikail Kayatürk tören alanındaki halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Törende günün önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle öğrencilerin hazırladıkları jimnastik gösterilerinin ardından, program resmi geçit töreni ile sona erdi.

POSOF'TAKİ KUTLAMALARDA BUZAĞI TEŞVİK YARIŞMASI YAPILDI 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ardahan'ın Posof ilçesinde farklı etkinliklerle kutlandı. Posof ilçesindeki kutlamalarda 'Buzağı teşvik' yarışması düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, Orman Deposu mevkiinde devam etti. Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakan Aymaz ve Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, törene katılanların bayramını kutladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu.

Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen buzağı teşvik yarışmasına 12 buzağı katıldı. Yeniköy'den yarışmaya katılan Atanur Baltacı'nın buzağısı birinci, Cambeyi köyünden yarışmaya katılan Durmuş Şentürk'ün buzağısı ikinci, Posof merkezden yarışmaya katılan Levent Demirel'in buzağısı ise üçüncü oldu.

Buzağı teşvik yarışmasında birinci olan buzağı için 1 tam altın, 5 çuval yem ve ilaç seti, ikinciye yarım altın, 4 çuval yem ve ilaç seti, üçüncüye ise çeyrek altın ve 3 çuval yem verildi.

Buzağı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, "Posof'un köylüsünün, insanının en büyük geçim kaynağı hayvancılık. Posof'ta son on yılda, on beş yılda gerek Tarım İlçe Müdürlüğümüz, gerekse Tarım İl Müdürlüğümüz olsun, halkımızın katılımıyla hayvan ırkımız çok değişti ve ırkı ıslah oldu. Tabi bu yarışmalar hayvancılığı geliştirmeye vesile, katkı sunan hayvan yetiştiricilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi Törende Posof Halitpaşa İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi. Posof Lisesi öğrencilerinin toplu gösterileri ilgiyle izlendi. Etkinlikleri yaklaşık 3 bin kişi, panayır havasında piknik yaparak izledi.

(AT-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title