Artemis'ten Sonra Sıra Bodrum Mozolesi'nde
Selçuklu 40 yıllık taş sanatçısı Dursun Köroğlu, Artemis Tapınağı'nı tamamladıktan sonra, sıranın Bodrum Mozolesi'ne geldiğini söyledi.
Selçuklu 40 yıllık taş sanatçısı Dursun Köroğlu, iki buçuk yıl üzerinde çalıştığı 1/100 ölçekli Artemis Tapınağı'nı tamamladıktan sonra, sıranın Bodrum Mozolesi'ne geldiğini açıkladı. Şu anda Zeus Sunağı üzerinde devam eden çalışmasını hızlandırdığını, haziran ayında Bergama'da açılacak olan sergiye yetiştireceğini belirten doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu; Bodrum Mozolesi yapımı için Bodrum Belediyesi'nden destek beklediğini söyledi.
Dünyanın yedi harikasından biri ve Selçuk ilçesinin de simgelerinden olan Artemis Tapınağının 1/100 ölçekli küçük halini yapan ve tapınağı açmış olduğu kişisel sergilerde tanıtan sanatçı Dursun Köroğlu, hemen ardından Zeus Sunağı çalışmasına başladığını ifade etti. Köroğlu, 1850'li yıllarda Almanlar tarafından Berlin'e götürülen Zeus Sunağı'nın şu anda Berlin Müzesi'nde sergilendiğini, ama asıl olması gereken yerin Bergama olduğunu söyledi. Zeus Sunağı'nın şu anda alçıdan yapılmış bir modelinin Bergama Müzesinde sergilendiğini, ama ilk kez mermer taşlardan yapılmış 1/25 ölçekli maketini kendisinin yaptığını belirten Köroğlu, iki yıl önce başladığı, 132 adet sütunu olan ve dış cephelerinde özel kabartmaları bulunan Zeus Sunağı'nı kısa süre içerisinde tamamlamayı planladığını vurguladı. Doğaltaş ustası, Bergama'da açılacak olan kermeste sergilemeyi düşündüğünü de dile getirdi. Zeus Sunağı'nı tamamladıktan sonra yine dünyanın yedi harikasından biri olan ve bugüne kadar mermer çalışması yapılmayan Bodrum Mozolesi'ni işleyeceğini hatırlatan Köroğlu, "Bu çalışmalar yaklaşık 2-2.5 yıl sürüyor. Bu da masrafımızı artırıyor. Bodrum Mozolesi'ni işlerken Bodrum Belediyesi'nin de bu çalışmaya destek vermesini bekliyorum" dedi.
Tamamen ezilmiş taşlar üzerine çok sayıda özel resimler de yapan Köroğlu, bu sanatın Selçuk'ta yaşatılması gerektiğini sözlerine ekledi. - İZMİR