Arü, Uluslararası Kalite Sertifikası Aldı
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)" kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye" Projesi çerçevesinde okullarda "Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale" adlı konferans düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)" kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale'ye" Projesi çerçevesinde okullarda "Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale" adlı konferans düzenlendi.
Ardahan Halitpaşa Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen konferansa Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük konuşmacı olarak katıldı. Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, Çanakkale Savaşı'nın başlamasından bitimine kadar olan çeşitli tarihsel olaylarla ilgili bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Küçük, zaferin yokluk ve imkansızlıklarla kazanıldığını dile getirerek, "Çanakkale zaferi, milletimizin zor şartlar altında çok güçlü ordulara karşı verdiği mücadeleyle destanlaşmıştır. Eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı ve tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen milli ve manevi duyguları ortak yüz binlerce Türk insanı, adeta Çanakkale siperlerinde tek vücut olmuştur. Çanakkale Zaferi'nin başarılmasında ki en büyük güç, milletin milli ve manevi yönden bir bütün haline gelmiş olmasıdır" dedi. Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal konuşmasında Çanakkale Savaşı'nın manevi değerinin yanı sıra coğrafik önemine de değindi. Doç. Dr. Erginal, "Bugün bile Gelibolu yarımadasını ve Çanakkale Boğazı'nı gezip görenler halen mermi ve kemiklerle karşılaşıyor. Savaşların geçtiği yarımadadaki tatlı su kaynaklarının tamamı, Türk askerlerinin kontrolündeydi. Ayrıca boğazın topografik özelliği, düşman gemilerinin ilerlemesine engel olmuştur. Bölgeye hakim tepeler ve tatlı su kaynaklarının mevcudiyeti, Türk ordusunun düşman kuvvetlere karşı üstünlüğünü sağlamıştır. Gelibolu yarımadasına yapılan çıkartma gecesi aniden çıkan fırtına, İngiliz kuvvetlerinin farklı bölgeden karaya çıkmasına sebep olur. Bu gelişme savaşın seyrini değiştirerek Türk milletini galibiyeti getirir" ifadelerini kullandı. Programın sonunda proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale'ye" Projesi kapsamında Ardahan'da eğitim veren bütün okullarda projeyle ilgili konferansların verileceğini belirtti.
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) yapmış olduğu başarılı çalışmaların meyvesini alarak gücüne güç katmaya devam ediyor. Son olarak Dünya Kalite Derneği (DUKAD) tarafından ARÜ'ye "ISO 9001: 2008 Uluslar Arası Kalite Sertifikası" verildi. 30 Nisan 2015 Salı günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Ercan Gültürk, Dünya Kalite Derneği (DUKAD) Genel Başkanı Savaş Karabali, İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş ve ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Yıldız'la birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
DUKAD Genel Başkanı Karabali: "Kalitede Sürdürülebilirlik, Kurumsallaşma Adımlarını Daha da Sağlamlaştıracaktır."
Programın takdim konuşması İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Yıldız tarafından yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Yıldız'ın takdiminin ardından kürsüde söz alan DUKAD Genel Başkanı Savaş Karabali, Ardahan Üniversitesi'nde Dünya Kalite Derneği'nin kurucu ve genel başkanı olarak bulunmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Dünya Kalite Derneği Türkiye genelinde özellikle üniversitelerimizde kalite eğitimleri, kurumsal eğitimler ve kişisel gelişim eğitimleri vermektedir. Üniversitelerimizde değerli hocalarımızın katkılarıyla bu eğitimleri vermekteyiz. Bu senede yaptığımız çalışmalar neticesinde Ardahan Üniversitesi'ne uluslararası akraditeli ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi'nin İngiltere'den İngiliz Kalite Sistemi'ne (UKAS) akrediteli çıkarttık. Kalite Yönetim Sistemi müşteri beklentisinin aşılmasını hedefleyen, ekip çalışmasını destekleyen, tüm birimlerin ve faaliyetlerin iyileştirilmesini gözden geçirmeyi sağlayan bir yönetim anlayışıdır. Bu nedenle Kalite belgesi almak gerçekten çok önemlidir. Ayrıca kalitenin sürdürülebilirliği sağlandığında, kurumsallaşma adına attığımız adımlar bir daha bozulmamak üzere devam edecektir." dedi.
Prof. Dr. Rektör Korkmaz: "Kurumsal Çalışmalarımızı Evrensel Normlara Göre Yapmamız Çok Önemlidir."
Programda bir konuşma yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz kurumsallaşma ve kalite kavramları arasındaki bağlantıya dikkat çekerek, "Kurumsallaşmak çok önemli bir değerdir ve gelişmiş toplumların özelliklerinden biridir. Kalitenin ise evrensel değerlere sahip olması gereklidir. Bu nedenle dünyadaki hukuk sistemleri ve büyük şirketlerin nasıl çalıştığını anlayarak ve çalışma mantığını kavrayarak başarılı olabilirsiniz. Onun için kurumsal çalışmalarımızı evrensel normlara göre yapmalıyız. Üniversiteler, bu tür akreditasyon çalışmalarının yapılması ve kurumların gelişmesini sağlanmasında en temel etkendir." dedi.
Konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Korkmaz, üniversitenin yapmış olduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Dünya Kalite Derneği'nin sertifikasyon uyguladığını ve Ardahan Üniversitesi yönetimi olarak "ISO 9001: 2008 Uluslar Arası Kalite Belgesi"ni takdir ettiklerini, "Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aslında bu belge bizim değil sizindir. Sizin kalitenizi yansıtan bir değerdir. Bu belgeyi hocalarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz adına alıyorum ve sizlere teşekkür ediyorum." sözleriyle dile getirerek, DUKAD Genel Başkanı Savaş Karabali'den "ISO 9001: 2008 Uluslar Arası Kalite Sertifikası"nı aldı. - ARDAHAN