Haberler

Asev Thm Korosundan Unutulmaz Müzik Ziyafeti

Abone Ol

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen güz konserinde vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen güz konserinde vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Türk halk müziğinin seçkin eserleri, 107 kişilik dev Türk halk müziği korosu tarafından kimi zaman koro kimi zaman da solo halinde seslendirildi. Halk müziği sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde koro, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Koro şefi Zeynel Demir'in yönetmenliğindeki konser iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Konserin birinci bölümünde 12 parça, ikinci bölümünde ise 14 parça yer aldı. Anadolu'ya mal olmuş güzide parçaların seslendirildiği gecede dev koroya ise 11 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Söyledikleri türküler ile dinleyenleri mest eden Türk halk müziği korosu, sergilediği performans ile de konser sonunda ayakta alkışlandı. Vatandaşların Türk halk müziğine doyduğu gecenin sonunda Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu, koro şefi Zeynel Demir'e teşekkür çiçeği takdim etti.

Aliağa Belediyesi Sanat Evi Türk Halk Müziği Korosu olarak her zamanki gibi çok iyi bir konsere imza attıklarını ifade eden koro şefi Zeynel Demir, "Bu koro yaklaşık 6-7 yıldır birlikte çalışan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Çok zengin bir repertuara sahibiz. Zaman zaman yurt dışı turnelerimiz de oluyor. Her zaman olduğu gibi bu akşamda çok iyi bir dinleyici kitlesi vardı. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konserlerimizin devamı gelecek. Türk Halk Müziğine gönül vermiş arkadaşlarımız var oldukça türküler de susmayacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Zeynel Demir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title