Haberler

Atatürk Bulvarı Adıyla Özdeşleşti

Abone Ol

Didim merkez Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Atatürk anıtı törenle hizmete açıldı.
Didim'in en işlek caddesi konumunda olan Atatürk Bulvarına Cumhuriyet Meydanındaki Türkiye'nin en büyük sivil giyimli Atatürk Heykelini kazandıran...

Didim merkez Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Atatürk anıtı törenle hizmete açıldı.

Didim'in en işlek caddesi konumunda olan Atatürk Bulvarına Cumhuriyet Meydanındaki Türkiye'nin en büyük sivil giyimli Atatürk Heykelini kazandıran heykeltıraşlar tarafından hazırlanan At üzerinde Atatürk Heykelinin açılışı düzenlenen tören ile yapıldı. Bugün saat 11.50'de Didim Belediyesi önünden Cumhuriyet Caddesi boyunca Belediye çalışanları ADD Didim Şube Başkanı Mehmet Ali Pekdemir ve CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve CHP Meclis Üyelerinden bazıları ile birlikte yürüyerek gelen Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı DSP İlçe Başkanı Talat Yenipazar ve İP İlçe Başkanı Bülent Boyer ile birlikte vatandaşlar karşıladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yaptığı konuşmada "Burada Atatürk'ümüzün bir heykelini daha ölümsüzleştirdik. Didimlilere armağan ediyoruz. Bu ülkenin her karışında emeği olan ve bize bahşeden Mustafa Kemal Atatürk'ü kalbimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Bu ülkenin olmazsa olmazı ve kanla çizilen bu sınırları dünya emperyalistlerine karşı verilen mücadele sonucunda bizlere armağan etti. Didimlilerin Atatürk'e bağlılığı ve sevgisi yapmış olduğumuz çalışmalar ve dikmiş olduğumuz heykellerle gösterilmektedir. Bu ülkede sanata ve heykellere sürekli tükürenler olsa da biz burada Didim'de Atatürk heykelleri dikmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından heykel üzerindeki Türk bayrağı iplerinden tutularak çekildi ve heykelin açılış yapıldı. Açılışın ardından vatandaşlar heykelin önünde fotoğraf çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Aydın Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title