Haberler

Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 85. Yıldönümü Kutlandı

Abone Ol

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 85. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 85. yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören, kent kurmayları ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Buradaki törende Vali İlhan Atış, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı adına Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile oda başkanları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Parkı'ndaki törenin ardından kent kurmayları ve vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi'nden İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Törene katılanlar, Atatürk'ü Adana'ya getiren temsili treni beklemek için gar içinde yerlerini aldı. Temsili tren, içindeki gazilerle birlikte istasyona geldiğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Trenden gazileri temsilen inen Türkiye Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, elindeki Türk Bayrağı'nı Vali İlhan Atış'a teslim etti.

Karşılamanın ardından, İstasyon Meydanı'ndaki törene geçildi. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Bugün Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sonrası 15 Mart 1923'te Adana'ya gelişinin 85. yıldönümünü kutluyoruz. Atamız 2'si Kurtuluş Savaşı öncesi olmak üzere, 9 kez Adana'yı ziyaret etmiştir. B,u bölgeye verdiği önemin göstergesidir. Her gelişinde de önemli mesajlar vermiş, Adanalı ile bütünleşmiştir. Ancak 31 Ekim 1918'de Adana'ya ilk gelişi, en önemlisidir. Mustafa Kemal Paşa'nın Adana'ya gelişi hiçbir zaman sıradan seyahatler olmamıştır. Bunlar Türk milleti ile bütünleşme, anıları paylaşma şeklinde olmuştur. Bugün onu ve Kurtuluş Savaşı'nda kanlarını seve seve vermiş kahramanlarımızı saygı ile anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra Atatürk'ün Adana'da konakladığı ve bugün Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi adını taşıyan ev ziyaret edildi.

Törene; Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Zopcuk Gürkan, DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(YK-MT-Y) 15.03.2008 13:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title