Haberler

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2....

Abone Ol

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Onursal Başkanlığında düzenlenen 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi’nde çeşitli disiplinlerden bilim insanları ve araştırmacılar bilişim alanını değerlendirmek üzere bir araya geldiler.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Onursal Başkanlığında düzenlenen 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi'nde çeşitli disiplinlerden bilim insanları ve araştırmacılar bilişim alanını değerlendirmek üzere bir araya geldiler. 8-9-10 Ekim 2015 tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilen Ulusal Kongre'nin açılış töreni yoğun ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce gerçekleştirilen 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi, 8 Ekim 2015 tarihinde Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen açılış konuşmasında teknolojik gelişmelerin insan yaşamında önemli sonuçlar açığa çıkardığını, entegre sistemlere yönelik hizmet tabanlı iş alanları geliştiren firmaların sayısının giderek arttığını, iş dünyasının keskin hatları ile dönüşümler yaşadığını ifade etti. Teknolojilerin insan yaşamını kolaylaştırmakla birlikte karmaşıklaştırdığına işaret eden Özen, kongreye emeği geçen herkese teşekkür etti."

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünce düzenlenen Kongrenin bilişim alanında bilim insanlarını bir araya getiren önemli bir etkinlik olduğunu belirtti ve Kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Prof. Dr. Üstün Özen nezdinde teşekkür etti.

"Üniversiteler, bilim ve teknoloji üreten, bunları da ülkelerine ve insanlığa sunan kurumlardır" diyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, aynı zamanda sosyal bilimlerde de projeler üretmek ve toplantılar yapmak üniversitelerin temel görevlerinden bazıları olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Koçak: "Bilginin üretilmesi kadar bilginin devam ettirilmesi ve yenilenmesi de çok önemlidir. Bilginin öğrenilmesinde ve paylaşılmasında yaş sınırı yoktur. Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olmamız hasebiyle şu anda üniversitemizde örgün öğretimde 70 bin, Açıköğretim Fakültesi ve uzaktan eğitimde de 120 bine yakın bir öğrenci sayımız mevcut. Türkiye'de en çok tercih edilen ikinci üniversite olarak görünüyoruz. 52 ülkeden 2 bine yakın da yabancı uyruklu öğrencimiz var.

Üniversitemiz fen, sağlık ve sosyal bölümlerde ülkesine hizmet etme adına her şeyde var olan bir kurum. Türkçe, Türkçe konuşan ülkeler adına çok önemli. Ülkemizdeki üniversiteler gelişir ve iyi yerlere gelirse, Türkçe öğrenmek için buraya gelecek olan yabancı sayısı da artacaktır. Onun için biz bu tarz toplantılara önem veriyoruz. Bu tür organizasyonlar bundan sonra da artarak devam edecektir. Bugün üniversitemizin iştirakiyle ikisi ulusal biri uluslararası olmak üzere 3 toplantı yapılmaktadır. İnşallah bu toplantıda değerli hocalarımızın bilgileri ve tecrübeleri paylaşılacak ve çok güzel sonuçlar çıkacak" şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da açılış konuşmasında "Bilişim sayesinde dünyamız adeta evrensel bir köy haline gelmiş bulunuyor. Bilişim alanında yaşanan hızlı gelişmeler bu alana duyulan ilgiyi de artırıyor. Kentimizde Üniversitemiz tarafından bilişim alanında düzenlenen bu Kongrenin önemi yadsınamaz. Burada aramızda yer alan tüm konuklarımıza hoşgeldiniz diyor, Kongrenin başarıyla gerçekleşmesini diliyorum." dedi.

Kongre Açılış Töreninde birbirinden değerli konuklar söz aldı. Finansbank Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol, konuşmasında kurumsal süreçlerin özellikle teknolojiler aracılığıyla sadeleşmesinin önemine dikkat çekerken, veri miktarının artışı ve kurumlar açısından veri yönetiminin stratejik önem taşıdığını vurguladı.

TURKCELL Global Bilgi Stratejik Pazarlama ve M2M Servisleri Bölüm Yöneticisi Engin Çomakçı ise "Akıllı Gelecek" başlıklı konuşmasında, akıllı teknolojiler ve insan yaşamına sunduğu olanaklara değindi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Akpınar, verinin öyküsünü anlatırken, enformasyon ve iletişim teknolojilerindeki olağanüstü gelişmelerin sonucunda globalleşen, kimilerine göre düzleşen, sürekli değişim içinde olan bir dünyada, beklentilerin de çeşitlenerek artmakta olduğuna işaret etti.

8-9 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Kongreye katılan 300'ü aşkın bilim insanı, 45 oturumda 180 bildiri ile katıldı. İçerik olarak birbirinden zengin içeriğe sahip olan Atölye ve Çalıştaylara ise yoğun ilgi gösterildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Üstün Özen Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title