Haberler

Atık Pil Toplayan Okullara Ödül Verildi

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme" adıyla sürdürdüğü kampanya kapsamında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile çevreye zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla ortak yürüttüğü çalışma kapsamında dereceye giren okullara ödülleri verildi.


Büyükşehir Belediyesi BDP Grup Toplantı Salonu'ndaki törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç ve okul temsilcileri katıldı. Katılan tüm okullara teşekkür eden Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş, dereceye giren okulları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Kampanyaya katılan ve dereceye giren 5 okula teşekkür belgesi ve ödülleri verildi.
Kampanyada topladığı 315 kilogram pille birinci olan Sezai Karakoç Anadolu Lisesi'ne masa tenisi, 257 kilogram atık pille ikinci olan Şehitlik Meslek Lisesi'ne spor seti, 196 kilo atık pille üçüncü olan Diclekent Ortaokulu, 57 kilogram pille dördüncü olan 700. Yıl Ortaokulu, 30 kilogramla beşinci olan Çınar Bayırkonak 80. Yıl Ortaokulu'na da satranç seti verildi.
Ayrıca dereceye giremeyen ama topladıkları piller için bütün okullara teşekkür belgesi verilecek.


Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title