Haberler

Avrupalı Gençlere Besni Tanıtıldı

Abone Ol

Girişimcilik olgusunu yaygınlaştırmak ve girişimciliğin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Romanya, İspanya, Macaristan, İtalya’dan toplam 28 Avrupalı genç Adıyaman’ın Besni ilçesine geldi.

Girişimcilik olgusunu yaygınlaştırmak ve girişimciliğin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Romanya, İspanya, Macaristan, İtalya'dan toplam 28 Avrupalı genç Adıyaman'ın Besni ilçesine geldi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.1 projeleri kapsamında hibe verilen "Girişimci Ruhunu Hisset" isimli proje Besni Girişimci Gençlik gurubu tarafından uygulandı. Ekip üyeleri 2006 yılında Üçgöz beldesinde yine AB tarafından desteklenen "Bizim Köye Kütüphane" isimli projesini de uygulamıştı. Adana'da yaşayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir stajyeri Üçgözlü Hüseyin Bali de projesinin yazılmasında gruba destek oldu. Proje kapsamında her gece bir ülkenin kültür gecesi düzenlenerek kültürlerini tanıtıldı. Besni ekibi de Kültür gecesi düzenleyerek, Besni yemeklerini, üzüm, kırma, muska, fıstık ve sucuk gibi ürünleri tanıttılar. Besni Toisdorf Dostluk derneğinde düzenlenen Türk kültür gecesine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Saadet Partisi Besni İlçe Başkanı Ramazan Buzcu, Besni Tosidorf Derneği Başkanı Musa Karakuş ve meclis üyeleri katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hüseyin Bali, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Proje boyunca gençler girişimcilik konusunu ele alarak, girişimcilik üzerine yeni fikirler ve farklı bakış açıları kazandılar. Katılımcı ülkelerden gelen gençler kendi ülkelerindeki girişimcilik desteklerini anlattılar. Ayrıca Besni'de semercilik, kalaycılık ve bakırcılık ile uğraşan esnafları, kilim ve savan üretimi yapan yerleri de gezdiler. Avrupalı gençler Besni'den ve misafirperverlikten memnun kalarak bir daha Besni'ye turist olarak gelmek istediklerini söylediler. Proje kapsamında Besnili örnek kadın girişimci Yaren Mantı Evi sahibi Yeşim Kılınç'ı gençlerle birlikte ziyaret ettik. Yeşim Kılınç, 10 yıldır işyerinin faal olarak çalıştığını, işe mantı dökmekle başladığını ve gün geçtikçe büyüterek organizasyondan toplu yemeğe kadar bir çok konuda faaliyet gösterdiğini söyleyerek gençlere çalışma hayatını anlattı. Bu tarz projeler ilçemizin kalkınmasında ve tanıtılmasında önemli bir yere sahiptir. Besni'de yapılacak gençlik merkezleri ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacaktır. Bizi makamında ağırlayıp samimi ve sıcak sohbetinden dolayı Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz'a, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'e, projemizde çözüm ortağımız olan Besni Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hasan Turgut'a ve yönetim kuruluna, konakladığımız Ustahan Otel'de 7 gün boyunca bizi misafir eden ve destek veren Mustafa İbiş ve personeline, Türk kültür gecesinde bize kapılarını açan Besni Toisdorf Derneği Başkanı Musa Karakuş'a çok teşekkür ederiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman İspanya Romanya Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title