Haberler

Aydın Belediye Meclisi Faaliyet Raporunu Görüştü

Abone Ol

Aydın Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısında ele alınan Aydın Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu, red oylarına rağmen kabul edildi.

Aydın Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısında ele alınan Aydın Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu, red oylarına rağmen kabul edildi.

Aydın Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantının en önemli iki gündem maddesi Aydın Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu ve Katık Ücretinin alınıp alınmayacağı konusu oldu.

Toplantının açılışında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin'e başsağlığı ve acil şifa dileğinde bulundu. Toplantıda Belediye Encümeni olarak Ahmet Ertürk, Sümran Ünal ve Semih Özmeriç seçildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen Ilıcabaşı Mahallesi ve Yılmazköy sınırları içerisindeki Jeotermal Enerji Santrali projesi kapsamında Üretim Kuyuları, Re-Enjeksiyon Kuyuları ve Santral Alanı yerlerinin kentsel dönüşüme engel olup olmayacağı hususu hakkında inceleme kararı alındı. Komisyona MHP'de Uğur Türkmen, Ahmet Ertürk, AK Parti'den Şuayip Yeğen ve Bünyamin Esen, CHP'den Ahmet Öztürk ile Altan Güney ve bağımsızlardan Önder Nalıncı seçildi.

FAALİYET RAPORU TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Mecliste gündemin beşinci maddesi olarak görüşülen Aydın Belediyesi 2012 Yılı Faaliyet Raporu maddesinde AK Parti ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri blok halinde red oyu kullandı. Muhalif partilerin red oyuna rağmen CHP'li üyeler ise raporu destekledi. Uzun süren tartışmaların ardından yapılan oylamada rapor 14 ret oyuna karşın 10 kabul oyu almasına rağmen Mahalli İdareler Kanununda belirtilen belediye meclis üyelerinin 4'te 3'lük çoğunluğa ulaşmadığı için kabul edildi.

KATI ATIK ÜCRETİ PERŞEMBEYE KALDI

Gündemin ana başlıkları arasında yer alan Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe dayanılarak su ve kanalizasyon harcamalarına katılma payları ve katı atık toplama, taşıma ve bertaraf tesislerinden yararlanma ücreti olarak belirlenen bedellerin kaldırılması hususunun komisyona havale edildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor meclisin Perşembe günü yapacağı Nisan ayı ikinci oturumunda ele alınacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu İlhami Ortekin Ahmet Ertürk Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title