Haberler

Aydın'da Tefecilik Yapan ve Ona Aracılık Yapan İki Kişi Gözaltına Alındı

Abone Ol

Aydın'da tefecilik yöntemiyle yüksek faizli para veren şahıs Bin 300 TL'lik senedin karşılığını almasına rağmen senedi 13 Bin TL yapınca şikayet üzerine gözaltına alındı.

Aydın'da tefecilik yöntemiyle yüksek faizli para veren şahıs Bin 300 TL'lik senedin karşılığını almasına rağmen senedi 13 Bin TL yapınca şikayet üzerine gözaltına alındı. Tefeciye aracı olan şahıs ile birlikte gözaltına alınan şahsın senet üzerinde yaptığı değişikliğin kriminal incelemede tespit edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Merkez Umurlu beldesinde hurdacılık yapan G. S. (35) Sultanhisar'ın Salavatlı Beldesinde yaşayan A.M. (38) isimli şahsa 500 TL borç verip karşılığında 800 TL'lik senet yaptı. 500 TL'lik senedin karşılığını G.S.'ye 800 TL olarak ödeyen Adnan M. Salavatlı'da yaşayan ve paraya ihtiyacı olduğunu öğrendiği M.D. isimli akrabasını kendisinin daha önce yüksek faizli para çektiği G.S. ile tanıştırdı. Bin TL paraya ihtiyacı olduğu öğrenilen M.D. G.S'den Bin TL alıp Bin 300 TL'lik senede imza attı.

Daha sonra bu parayı G.S.'ye ödeyen M.D. senedini istediğinde G.S. senedin Bin 300 TL'lik değil, 13 Bin TL'lik olduğunu söyleyip senedi icra yoluyla tahsil edeceğini ileri sürdü. Bunun üzerine polise başvuran M.D'nin şikayeti üzerine yüksek faizli para veren G.S. ve bu işleme aracı olan A.M. Polis tarafından gözaltına alındı.

BİN 300 TL'LİK SENET 13 BİN TL'YE ÇEVRİLMİŞ

G.S'nin üzerinde yapılan aramada M.D. adına düzenlenmiş 13 Bin TL tutarındaki senet bulundu. Senet üzerinde yapılan kriminal incelemede senedin üzerinde oynama yapıldığı ve sonradan üzerindeki Bin 300 TL 13 Bin TL'ye çevrildiği anlaşıldı.

Bugün önce sağlık kontrolünden geçirilen G.S. tefecilik ve resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla, A.M. İse tefeciliğe aracılık yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultanhisar Umurlu Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title