Haberler

Aydın'da Tiyatro Şenliğine Katılan Liseliler Ödüllendirldi

Abone Ol

"Aydın Okur, Aydın Yazar" projesi kapsamında ilk kez 17-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Aydın Liselerarası Tiyatro Şenliği" ödül töreniyle sona erdi.

"Aydın Okur, Aydın Yazar" projesi kapsamında ilk kez 17-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Aydın Liselerarası Tiyatro Şenliği" ödül töreniyle sona erdi.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda yapılan ödül törenine Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihat Aktakka ile Aydın Liselerarası Tiyatro Şenliği'ne katılan il genelinden 12 ortaöğretim kurumunun idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Ödül töreninde Aydın Liselerarası Tiyatro Şenliği hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Aydın Okur; Aydın Yazar projesi kapsamında ilimizde birincisi yapılan 'Liselerarası Tiyatro Şenliği' 17 Mayıs 2012 ile 27 Mayıs 2012 tarihleri arasında Aydın Kültür Merkezi ve Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro salonlarında gerçekleştirilmiştir. Tiyatro şenliği, 'Aydın Okur; Aydın Yazar' projesinin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Şenlik, öğrencilerimizin tiyatro çalışmalarını desteklemek, tiyatroya gönül verenlerin motivasyonunu arttırmak, tiyatro sevgisini ve seyir alışkanlığını geliştirmek, gençlerimizin sanat tutkularını perçinlemek amacını taşımaktadır. İl genelinde 12 okulumuzun sahne aldığı tiyatro şenliğinde yaklaşık 350 öğrenci görev almıştır. İlçelerden gelen okulların oyunları hafta içi sergilenirken merkez okullarımızın oyunları hafta sonu sergilenmiştir. Şenliğin sonunda deneyimli tiyatroculardan oluşan jürinin sergilenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirmede en iyiler ödüle layık görüldü" dedi.

Aydın Liselerarası Tiyatro Şenliği'ne katlan tüm okul ve öğrencileri kutlayan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy da, "Öğrencilerimizin ve gençlerimizin tiyatro çalışmalarını önemsiyoruz. Geçmiş dönemlerden günümüze kalan antik eserlerden ilk dört sırada tiyatroların yer aldığını görmekteyiz.

Antik kentlerden 100 bin nüfusa sahip yerleşim yerlerinde 25-30 bin kişilik tiyatroların olduğu görülmekte, bu da tiyatroya verilen önemin göstergesidir. Aydın ilimizde bugün 4-5 tiyatro salonunun olması gençlerimiz için büyük bir şanstır. Geçmişi, kültürü ve tarihi sonraki nesillere aktarmak gerekir. Buna örnek olarak Sümerler döneminde çamur tabletlere tarihlerini yazmaları ise, geçmişteki tarihlerinden ders almalarını sağlamak ve kültürel birikimi gelecek nesillere aktarmaktır" diye konuştu.

"HER DÜŞÜNCEYİ ÖĞRENMEK İÇİN ÇOK OKUYUN

Daha sonra öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Ulusoy, " Tehlikeli kitap yoktur. Sadece kişilere göre eleştirilen kitap vardır. Kitapları eleştirebilirsiniz ancak 'Bu kitap zararlı veya tehlikelidir' diyemezsiniz. Okuyarak bütün bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz. Tehlikeli düşünce değil, kabul görmeyen düşünceler vardır. Kabul görmeyen düşünceler 50 yıl sonra kabul görerek el üstünde tutulabilir" ifadelerini kullandı.

Ulusoy'un konuşmasının ardından öğrencilerin oynadığı tiyatro oyunlarından bölümler slayt olarak katılımcılara izletilmesi ilgi ile karşılandı.

Törenin sonunda, "Rumuz Goncagül, Çatallı Köy, Komşu Köyün Delisi, Deli Dumrul, Öğretmen Olmak, Nükleer Başlıklı Oyunlar ve Kuşak Farkı" Tiyatro oyunlarını oynayan Liselerin Okul Müdürlerine Plaket ve Katılım Belgeleri Vali Yardımcısı Celal Ulusoy tarafından verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükran Güngör Nihat Aktakka Celal Ulusoy Yerel Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title