Haberler

Aydın'ın Karacasu ilçesinde Afrodisias Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları incelendi

Güncelleme:
Abone Ol

Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu, Afrodisias Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Kazı alanında bulunan yeni eserler ve restorasyon süreci hakkında detaylı bilgiler verildi.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde yer alan Afrodisias Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarını Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu yerinde inceleyerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Afrodisias Antik Kenti, barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alırken, bu kapsamda yapılan kazı çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet kazı alanı ziyaret etti. Kazı alanında yapılan incelemelerde, Kazı Başkanı Prof. Dr. Roland R. R. Smith ve Kazı Başkan Yardımcısı Serra Somersan tarafından detaylı bilgiler verildi. Ekip, bu sezon bulunan yeni eserler, Kyvele Evi'ndeki çalışmalar ve restorasyon süreci hakkında bilgilendirildi. Kaymakam Gündoğdu, kazıların bölge turizmine ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağladığını belirterek kazı ekibine kolaylıklar diledi.

Kaymakam Mehmet Gündoğdu'ya ziyaretinde; Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Tan, Hakim Furkan Darendeli ve Müze Müdürü Tenzile Uysal de eşlik etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gündoğdu Kültür Sanat Gündoğdu Karacasu Güncel Yerel Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title