Aydın Yenilik Platformu Çalışmalarını Tamamladı
Aydın’da 2012 yılından bu yana yürütülen İl Yenilik Platformu, 42 ay süren çalışmalarını kapanış toplantısıyla tamamlandı.
Aydın'da 2012 yılından bu yana yürütülen İl Yenilik Platformu, 42 ay süren çalışmalarını kapanış toplantısıyla tamamlandı.
Yürütme Kurulu Başkanlığı Aydın Valiliği, Yürütücülüğü Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) yaptığı TÜBİTAK Bilimsel ve Teknoloji Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı kapsamında desteklenen Aydın İl Yenilik Platformu'nun kapanış toplantısı ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, ADÜ Rektör Yardımcısı Recai Tunca, ADÜ dekanları, yüksek okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Platform Yürütücüsü Prof. Dr.Didem Evci Kiraz, açılış konuşmasında Platformun 42 aylık süreçte gerçekleştirdiği faaliyetler, projenin temel çıktıları olan İl Yenilik Stratejisi ve Eylem Planının hazırlanması ve Aydın Yenilik Merkezi'nin Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüs alanında kuruluşuna vurgu yaptı. Kiraz, 1 Mayıs 2012'de başlayan proje ile ilgili elde edilen bazı sayısal değerleri paylaştı. Kiraz, "Aydın'da inovasyon konuşulmazken, Platformla birlikte artık inovasyon konuşuluyor olması, bununla ilgili neler yapabiliriz tartışmasının başlaması bizim için çok önemli. 39 fikir sahibinin fikirleri ile Platformla birlikte çalışması ve Aydın'da TÜBİTAK tarafından onaylanmış tek Ar-Ge merkezi olan Söktaş Ar-Ge Merkezi'ne, Hakkı Usta Ar-Ge Merkezi'nin eklenmiş olması Platformun gerçek etkileri olarak görüyoruz. Bugüne kadar bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Platform Yürütücü Kuruluşu olan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, "İngiltere'de fikrin akla gelmesiyle hayata geçmesi arasındaki zamana ölüm vadisi deniyor. Yani birçok fikir hayata geçmeden ölüyor. Birçok fikir inanılmaz katkı sağlayabilecekken ölüm vadisinde kaybolup gidiyor. Platformun Üniversitemize kazandırdığı somut çıktısı olan Aydın Yenilik Merkezi (AİSYEM) binasını inovasyonda en çok korkulan ölü fikirler yığınını azaltacak hale getirmek için çaba sarf etmek temel amacımız olacak. Platform, yeni fikirlerin adresini bulması için gerekli olan yönetsel mekanizmayı tanımladı. Modeller deneyip, saha araştırmaları ile bunları somut öneriler haline getirdi. Bundan sonra aktif ve canlı bir mekanizmayı çalıştırmak için Üniversite olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" diye konuştu.
Platform Yürüme Kurulu Başkanlığını yürüten Aydın Valiliği adına projeye destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ise, işletmelerin sürekli ve başarı faaliyet sağlamaları için Ar-Ge çalışmalarını geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Yurdakul, "Aydın İl Yenilik Platformu, düzenlediği eğitimler ve toplantılarda bu farkındalığı oluşturmak için tüm tarafları bir araya getirmeye özen gösterdi. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi için akademisyenlerin bilimsel bilgileri ile sanayici ve fon kaynağı sağlayan kurum temsilcilerini hep bir araya getirmek için çabalar harcandı. Bu çabaların Aydın Yenilik Merkezi (AİSYEM) içerisinde devam edecek olmasından dolayı mutluluk yaşıyorum. Bunu paylaşmak gerçekten gurur verici" şeklinde konuştu.
Kapanış toplantısı açılış konuşmalarının ardından Platform Dış Uzmanı ve Yaşar Üniversitesi Ticarileşme Destek Ofisi Koordinatörü Selçuk Karaata'nın "İnovasyon Dünyasındaki Gelişmeler" başlıklı konferansıyla devam etti. Karaata'nın inovasyon ve Türkiye'den başarı örneklerini anlattığı sunumu katılımcıların beğenisini topladı.
Konferans sonunda Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İl Yenilik Platformu katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerine 42 aylık süreç içinde Platforma vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür belgelerini takdim etti. - AYDIN