Haberler

Aykan, Basınla Kahvaltıda Buluştu

Abone Ol

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, hep bu davanın içinde olduklarını belirterek kendisinin listenin neresinde olursa olsun bunun çok fazla bir öneminin olmayacağını söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, hep bu davanın içinde olduklarını belirterek kendisinin listenin neresinde olursa olsun bunun çok fazla bir öneminin olmayacağını söyledi.

Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Aykan, 49 adayın hiç birisinin birbirlerini rakip olarak görmediklerini ifade ederek, "Bugün olalım ya da olmayalım değişen bir şey yok. Yine davanın, Trabzon'un hizmetindeyiz" dedi.

Aday adaylarına teşekkür eden Aykan, "Biz biriz. Biz bütünüz. Biz AK Partiyiz" mesajını vererek "2023 hedefleri yolunda hepimiz AK Parti'nin hizmetindeyiz. Şehrimiz ve ülkemizin partimize olan ihtiyacı açıktır. 13 yılda birçok hizmetler ülkemiz ve şehrimize partimiz eliyle kazandırılmıştır. 7 Haziran seçimlerinde de bu hizmet sürecini inşallah kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz. Her kardeşimizin birikimine, partimizin ihtiyacı var. El ele, kol kola ve omuz omuza partimiz için yollarda olacağız" diye konuştu.

"BU SEÇİM SÜRECİ ÜLKEMİZ İÇİN HAYATİ SÜREÇTİR"

Seçimin ülke için hayati bir süreç olduğunu kaydeden Aykan, "Seçimin ne kadar önemli bir süreç olacağını ve olduğunu hep beraber yaşıyoruz ve biliyoruz. Bu seçim ülkemiz için çok hayati bir süreçtir. 2023 sürecine doğru biz arabayı vites yükselterek devam ettirebilecek miyiz? yoksa Allah korusun ülkemizde yeniden bir koalisyon dönemi diye tabir ettiğimiz bir ara döneme mi gireceğiz. Bu seçim bunun belirleyici unsuru olacaktır. Bu anlamda AK Parti seçime hazır. Ben daha önce 3 yıldır etik kurulu üyesi olduğum için siyasi toplantılara katılamıyordum. 10 Şubat itibariyle artık fiilen siyaset arenasının içerisindeyiz. Tekrar piyasadayız ve açıktan siyaset yapma dönemindeyiz, bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Bu anlamda partimizin faaliyetlerine katıldık, adaylığımızı açıkladık. 49 arkadaşımız bu sürece dahil oldular. Türkiye geneline baktığımız zaman en az müracaatların olduğu vilayetlerden birisi Trabzon. Partimizin aday belirleme ölçüleri biliyorsunuz, önce bir temayül yoklaması yaptık, sonra mülakat dönemi oldu, Bizi temayüle ve mülakata almadılar üst kurula da almadılar. Daha doğrusu ara kurula almadılar ancak üst kurulda 23'den sonra milletvekilliği yapmış arkadaşlarımızın sürecine başlanacak yani değerlendirme süreci başlayacak. Bu arada kamu oyu araştırmaları partimiz genel merkezimiz yaptırıyor. Sivil Toplum Örgütleriyle görüşmeler yaptırıyorlar. Sonunda bir karar vereceğiz. Rabbim Trabzon ve bizim için hayırlı etsin" ifadelerini kullandı.

"Asıl olan ülke ve parti için herkesin çalışmasıdır" diyen Aykan, "bütün kardeşlerimiz için hayırlı olsun. Sonra taktir ilahi ne ise o olacaktır. Asıl olan makam ve mevkii nerde olursa olsun bu ülke için partimiz için bütün gücüyle herkesin çalışmasıdır. Bize yakışan budur. Diğer partilerimizin iç bünyesinde bazı olayları bizde izliyoruz hep söylüyorum kavgalı eve kız verilmez. Eğer Türkiye'de idareye gelmek istiyorsalar sa öncelikle içlerindeki kavgayı bir yere bağlamaları gerekir. Çünkü içini yönetemeyen ülkeyi yönetmesi çok zordur. Bu anlamda AK Parti örnek bir çizgiyi hep beraber izliyoruz. Hamd olsun çok olgun bir dönem yaşadık. AK Parti şu anda Türkiye'nin siyasi gövdesi. Bu siyasi gövdeyi 50'li yıllarda Menderes'in etrafında Türkiye şekillendirdi sonra 72'ye kadar Demirel'in etrafında sonra Özel ve Erdoğan'ın etrafında. Tek başına iktidarlar döneminde doğru politikalar izlenmişse ülkemize çok büyük artılar kazandırmıştır. Tabiki koalisyon döneminde de güzel işler yapılmıştır. Ancak Türkiye'nin büyük sıçramaları ağırlıklı olarak tek başına iktidar döneminde olmuştur. Şimdi bunun AK Parti etrafında oluştuğunu hep beraber görüyoruz. Yani partimiz otoban gibi" şeklinde konuştu.

"DAVANIN VE TRABZON'UN HİZMETİNDEYİZ"

Türkiye ve Trabzon için aday olduklarını ifade eden Aykan, "49 arkadaş olarak bizbirbirimize rakip değiliz. Her kardeşimizin birikimi var, bir ekibi var, grubu var arkadaşı var dostu var onların her biri bizim havuza akan nehirler gibi bizim havuzu dolduruyor. Biz hep beraber Trabzon için adayız. Türkiye'miz için adayız. AK Parti için adayız. 400 milletvekili çıkartmak için aday adayız. Bir biriz biz bütünüz biz AK Partiyiz. Biz taktire inanmış insanlarız. Milletimizin teveccühü partimizin kararı Rabbimizin taktiri öncelikle o ile bu yarışa hep beraber gireceğiz. Listenin orasında olmuş olmamış gerçekten bu davaya gönül vermiş AK Partili kardeşlerimiz olarak biz hep beraber bu sürecin içinde inşallah olacağız. Olmaya kararlıyız, niyetliyiz. Şahsen ben kendi açımdan söyleyeyim. 2002 yılında birinci sıradaydık son sıradaki gibi koştuk. Biz vekil olduk diye bakmadık. Çünkü bizim hizmet aşkımız ve sevdamız var. Sonra 6 sıradaydık yine koştuk. Arabayı arkadan dayandık. Daha sonra 2011'de listede yoktuk yine koştuk. Değişmez bizim çizgimiz. Bugün olalım yada olmayalım değişen bir şey yok. Yine davanın Trabzon'un hizmetindeyiz. Siyasette gençlerimize, evlatlarımıza çizgi kırılmayı göstermemiz gerekir inşallah bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

"BAKANLIK GELMEZSE KIYAMET KOPAR TEZİ DOĞRU DEĞİL"

Seçilen milletvekillerinden Trabzon'a bakanlık gelmezse kıyamet kopar tezine katılmadığını ifade eden Aykan, "2004 seçimlerinde bizim bakanlığımız olsaydı biz belediye başkanlığı seçimin kaybetmezdik. Önemlidir, bunun bilincindeyim, farkındayım. Ama bakanlık gelmezse kıyamet kopar tezi de doğru değildir. Şundan dolayı hükümetimiz güçlü değilse geçmişte çok bakanımız vardı kaç tane bakan geldi Trabzon'dan. Bugünkü hükümetin varlığı yoksa, gücü yoksa ekonomik seviyesi yoksa yatırım hamlesi yoksa yapılacak olan fazla bir şey yoktur. Bir insanın kırmızı plaka taşıması o vilayete çok bir şey geleceği anlamında değildir. Ancak eğer hükümetiniz güçlü ise yatırım proğramınız varsa iddialı bir konumdaysanız o hükümetin bakanı olarak vilayete taşıyacağınız çok şey olabilir. Milletvekilliği de zaman zaman bakanlık olarak etkili bir kurumdur. Özellikle bakan, milletvekilleri iyi çalışırsa bakan arkadaşlarımız milletvekilleriyle iyi diyalog sağlarsa daha güçlü hizmetlerin gelmesine vesile olur. Şehir illa da bakanlık olması gerekir bakanlık olmazsa Trabzon'da bir şey yapılamaz noktasına taşımak ta doğru değil. Bakanlık önemlidir, ancak olmazsa şehir gitti demek doğru değildir" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Aykan Ak Parti Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title