Haberler

Ayvalık'ta Kaygılı Bekleyiş

Abone Ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 6 Kasım'da Burhaniye Ağır Ceza Savcılığı tarafından verilen talimatla Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından, 'Rüşvet, İhaleye Fesat Karıştırma' gibi suçlamalarla Ayvalık...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 6 Kasım'da Burhaniye Ağır Ceza Savcılığı tarafından verilen talimatla Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından, 'Rüşvet, İhaleye Fesat Karıştırma' gibi suçlamalarla Ayvalık Belediyesine yönelik yapılan operasyona ait soruşturma sürerken, soruşturma kapsamında yeni tutuklamaların olup olmayacağı ise merakla bekleniyor.

Soruşturma kapsamında önceki gün 2 kişi daha tutuklanarak cezaevine konulurken, aynı soruşturmada polisin tanık olarak ifadesine başvurduğu Ayvalık Belediyesi'nin dürüstlüğüyle tanınan tahsildarı Mustafa Gürbüz ise poliste verdiği ifadenin ardından savcılığa götürülmeyip, Emniyet Müdürlüğünden ayrıldığı gözlendi. Ayvalık Belediyesi eski Zabıta Amiri Hasan Erbakılı ile belediye tahsildarlarından Metin Sarı'nın aynı saatlerde İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade verdikten sonra Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

6 Kasım'da Balıkesir KOM ekipleri tarafından düzenlenen şafak operasyonunda Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra 4'ü bir ihaleye giren firmanın yetkilisi olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alınmış ve savcı karşısına çıkarılan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra 2'si firma yetkilisi ile 12 belediye çalışanı serbest bırakılırken, 2 firma yetkilisi ile belediye Satın Alma Sorumlusu Recep Kurtoğlu ve Belediye Fen İşleri Müdürü Sedat Akyalı'nın tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. Halen daha süren soruşturma kapsamında 2 tutuklama ile birlikte tutuklu yargılanan sayısı 4'e yükseldi.

VATANDAŞLAR SORUŞTURMAYI YAKİNEN TAKİP EDİYOR

Söz konusu tutuklamaların ardından halen daha süren soruşturma kapsamında yeni tutuklamaların olup olmayacağı ise ilçe halkı arasında merak konusu olduğu dikkatlerden kaçmazken, vatandaşların gelişmeleri yakinen takip ettiği gözleniyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title