Haberler

Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu? Başarıyla Tamamlandı

Abone Ol

Türkiye ve yurt dışından çok sayıda bisikletsever, İzmir ve çevresindeki az bilinen antik kentlerde, bisikletleriyle tarihi bir yolculuğa çıktı.

Türkiye ve yurt dışından çok sayıda bisikletsever, İzmir ve çevresindeki az bilinen antik kentlerde, bisikletleriyle tarihi bir yolculuğa çıktı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turda Konak Meydanı'ndan hareket eden bisikletliler tur boyunca sırasıyla Urla-Klazomenai, Ildır-Erythrai, Sığacık-Teos, Ürkmez-Lebedos, Ahmetbeyli-Claros antik kentlerini ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir, Urla, Seferihisar ve Menderes Belediyeleri'nin yanı sıra çevre ilçelerdeki çok sayıda esnaf ve vatandaşın da destek verdiği turda bisikletçiler, Davut Baba İçmeler Tesisleri, Sığacık Akkum Belediye Plajı, Özdere Kalemlik Mesire Yeri'ndeki kamplarda çadır köyleri kurarak konakladı. Toplam 250 kilometre uzunluğundaki turda bisikletliler, çadır ve kamp malzemelerini de bisikletleri üzerinde taşıdı. Herkesin kendi yükünü taşıdığı bu çapta bir organizasyon Türkiye'de ilk kez düzenlendi.

Bisikletçiler, her yıl olduğu gibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da bir köy okulunda çocuklarla birlikte kutladı. 23 Nisan sabahı Kalemlik Mesire Yeri'nde Türk bayraklarıyla donanarak Özdere' deki Oğan Timinci İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen geçiş törenine katılan bisikletliler, okulda düzenlenen kutlamalara katıldı. Bisikletçiler hazırladıkları zeybek gösterisiyle kutlamalara renk katan bisikletçiler zaman zaman sahnede gösteri yapan çocuklara eşlik ettiler. Yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, şenlik havasında bayramı kutlayan bisikletçiler, tur bütçesinden ayrılan bir miktar parayla da çocuklara çeşitli hediyeler sundu. Duygu dolu anların yaşandığı kutlamalarda bisikletçiler çocuklara bisiklet ve bisikletli yaşam konusunda bilgiler verdiler.

Her yıl farklı antik kentleri güzergahına alarak düzenlenen Az Bilinen Antik Kentler turu bu senede başarıyla tamamlandı. Amacı İzmir ve çevresindeki pek çok antik kenti ve diğer tarihi ve doğal güzellikleri görebilecek şekilde düzenlenen bir rota ile tüm katılımcıların bu antik kentleri ve onların geçmişten günümüze taşıdığı kültürleri yerinde görmesini, yaşamasını ve gittikleri yerlere taşımasını sağlamak. Bisiklet turunun, geçtiğimiz şubat ayında hayatını kaybeden organizasyon gönüllüsü bisikletçi Alper Güngör anısına düzenleniş olması da etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Önceki Az Bilinen Antik Kentler turlarına emek vermiş olan Alper Güngör anısı dostları tarafından bu turda yeniden yaşatıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Özdere İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title