Haberler

Aziz Yıldırım'ın İnfaz İşlemlerinin Durdurulmasına Karar Verilmesi

Abone Ol

Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi avukat Oran: "Mahkemenin bu kararı bir hukuk skandalı" "Karara bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz edeceğiz"

Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi avukat Hakan Oran, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, "futbolda şike" davası çerçevesinde hakkındaki hüküm Yargıtayca onanan Aziz Yıldırım'ın, yargılamasının yenilenmesine ve infaz işlemlerinin durdurulması kararına bir üst mahkemede itiraz edeceklerini söyledi.

Kararı şiddetle eleştiren Oran, "Mahkemenin bu kararı bir hukuk skandalı ancak karar henüz çok yeni. Trabzonspor Hukuk Kurulu ve yönetimi ile konuyu değerlendirme halindeyiz. Elbetteki karara bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz edeceğiz ancak şimdilik kararı değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Oran, mahkemenin kararının ceza usul hukukuna aykırı olduğunu söyleyerek, "Verilen karar ceza usul hukukunun en temel ilkelerine ve alfabesine aykırı bir karar. Eğer mahkemenin gerekçesini hukuken uygulamaya kalkarsak geçmişte suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından yapılan yargılamaların tamamının yenilenmesi gerekir" ifadelerini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Yıldırım Trabzonspor Hakan Oran İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title