Haberler

Bademli, Cazibe Merkezi Olacak

Abone Ol

Fidan ve kiraz üretimi ile tüm Türkiye'de adında söz ettiren İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Bademli Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahattin Kundak, "Yöremiz geleceğin cazibe merkezi olacak" dedi.

Fidan ve kiraz üretimi ile tüm Türkiye'de adında söz ettiren İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Bademli Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahattin Kundak, "Yöremiz geleceğin cazibe merkezi olacak" dedi.

Beldenin tarihi ve turistik yapısının gün geçtikçe arttığını belirten Başkan Kundak, "Beldemiz yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Tarihi yapısı doğal güzellikleri doğal kaynak suyu ve fidancılığın merkezi olarak bilinen beldemize Türkiye'nin çeşitli illerinden ve hatta yabancı turistler de ilgi göstermeye başladılar" diye konuştu.

Tur şirketlerinin kendileriyle görüşerek, beldeyi tur programlarına almak istediklerini kaydeden Kundak, şunları söyledi: "Bu geziler kapsamında tur operatörleri de bizlerle temasa geçerek bilgi alıp, ziyaret düzenleyeceklerini ifade ediyorlar. Küçük Menderes havzamız artık sadece tarım ve hayvancılığı ile öne çıkmayacak. Gelecek yıllarda, Ödemiş, Ovakent, Bademli, Birgi, Gölcük ve Bozdağ beldelerimiz turistlerin daha fazla ilgi göstereceği mekanlar haline gelecek. Daha da önemlisi, İnsanlar artık sadece turistik amaçlı gezilere katılmıyor. Doğa turizmi, tarih turizmi de ilgi odağı haline gelmeye başladı. Bademli ve Birgi gibi beldelerimizde yapılan sokak sağlıklaştırma, tarihi eserlerin restorasyonları ile daha da ilgi görmeye başlayacak. Bizimde projelerimiz arasında yer alan doğa turizmi ile bungalov tipi evlerin tamamlanmasının ardından daha fazla ziyaretçinin buralarda kalarak hem dinlenme, hem gezme imkanı olacak yerleşim yerleri olacağını düşünüyoruz."

(AG-ERG-

26.04.2012 15: 40: 40

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Kundak Türkiye Bademli Yerel İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title