Haberler

Bağcılık Projesinde Malzemeler Teslim Aşamasına Gelindi

Abone Ol

Aydın İli Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, kalite ve verimi arttırmak için üzüm üreticilerine ekipman desteği sağlandı.
Bağcılığın yoğun yapıldığı yerlerde projeyle birlikte kalite ve...

Aydın İli Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, kalite ve verimi arttırmak için üzüm üreticilerine ekipman desteği sağlandı.

Bağcılığın yoğun yapıldığı yerlerde projeyle birlikte kalite ve yüksek verime dayalı bağcılığı geliştirmek olduğunu ifade eden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Aydın ili sofralık üzüm yetiştiriciliği açısından değerlendirildiğinde, üretimde başarıya etki eden faktörler bakımından son derece uygun bir yapıya sahiptir. İyi bir makro üretim planlamasıyla değişik ekolojik bölgeler dikkate alındığında; hem sofralık üzüm yetiştiriciliği, hem de tarıma dayalı sanayiye yönelik hammadde desteği büyük bir ivme kazanacaktır. Bunun yegane yolu da; planlı, programlı, modern ve amaca yönelik olacak şekilde dünya standartları ile paralellik gösteren bir yetiştiricilik yapabilmektir. Bu proje ile potansiyel bakımından hayli uygun bir ekolojiye sahip Aydın ili ve ilçelerinde sofralık üzüm yetiştiriciliği yapan üreticilerle birden fazla sofralık üzüm çeşidi ile 'yüksek telli terbiye sistemleri' oluşturarak kaliteli ve yüksek verime dayalı bağcılığı geliştirmek, uygulanan bölgelerde buna paralel olarak bağcılığın yaygınlaşmasını sağlamaktır" dedi.

projenin uygulandığı bölgelerde bağcılığın yaygınlaşmasını amaçladıklarını işaret eden Köksal, "Aydın İli Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Buharkent, Sultanhisar, Merkez, Koçarlı ve Kuşadası ilçesinde özellikle Bağcılığın yapıldığı köylerde bağcılık yapan üreticiler belirlendi. Projenin başarılı sonuçlar verebilmesi için üretici memnuniyeti dikkate alınarak üretici seçiminde hassas davranılmış ve belirlenen üreticilere tüm giderleri Özel İdare bütçesinden olmak üzere toplam 180 bin TL ödenek aktarıldı. Dikimi yapılacak çeşitlerin seçimi ve alan bazlı projeler arazi çalışmaları sonucu belirlenmiş ve tüm girdiler Aydın 200 Nolu Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alınmaya başlandı. Alımı yapılan girdilerin teslimatlarına proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Metin Akural nezaretinde başlandı" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köksal Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title