Haberler

Bahar Tv, Kıbrıs'tan da Yayın Hayatına Merhaba Dedi

Abone Ol

Türksat 3/A uydusu üzerinden yayın hayatına başlayan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan Gaziantep merkezli Bahar TV, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de yayın yapmaya başladı.

Türksat 3/A uydusu üzerinden yayın hayatına başlayan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan Gaziantep merkezli Bahar TV, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de yayın yapmaya başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) sesini duyurabilmek için, Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü'ne ait stüdyolardan sunuculuğunu Hüseyin Turan'ın yaptığı ve 'Kıbrıs Saati' programıyla yayın hayatına merhaba diyen Bahar TV, ilk konuğu olarak Yakındoğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş'u ağırladı. Hüseyin Turan'ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Gökçekuş, Anavatan Türkiye'den KKTC'ye gelecek olan 'Asrın Projesi' ile dünyanın yakından takip ettiği 'Borularla deniz altından su getirme' projesinde sona gelindiğine dikkat çekti.

Bundan sonraki süreçte Kıbrıs'ın sesi, gözü ve kulağı olacaklarını ifade eden ve tanıtımı için önemli misyon üstleneceklerini belirten Turan, her hafta Cuma günü saat 17: 00'da 'Kıbrıs Saati' programıyla Türksat 3/A uydusu üzerinden 11996 V 27500 frekansı ve D-Smart 264. Kanaldan yayın yapan Bahar TV'de farklı konuklarla ülkenin gelişimine katkı sunacağını söyledi.

Bahar TV Genel Müdürü M. Hanifi Kılıç ise Gaziantep'in yanı sıra Kilis ve Niğde'de stüdyoları bulunan Bahar TV'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da yayın hayatına başlamasıyla, yeni bir döneme girdiğini belirtti. Kılıç ayrıca, başta başkent Ankara ve İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin önemli şehirlerinde stüdyolar kuracaklarını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hüseyin Turan Gaziantep Türksat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title