Haberler

Baraj Emekçilerine Plaket

Abone Ol

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Borçka Barajı ve Deriner Barajı'nın Yapımında Görev Alanların ve Emeği Geçenlerin Bir Tarihe Şahitlik Ettiklerini Söyledi.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Borçka Barajı ve Deriner Barajı'nın yapımında görev alanların ve emeği geçenlerin bir tarihe şahitlik ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak enerji üretimine başlayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılan Borçka Barajı ve Hidro Elektrik Santrali'nin (HES), yapımında emeği geçenlere Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ile DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu birlikte yemek verdi.

DSİ 26.Bölge Müdürlüğü'nde verilen yemeğe Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'nun yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay. Birol şimşek, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Ramazan Akyol, Vali yardımcıları Muzaffer Başıbüyük ve Halil Avşar, kaymakamlar, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Borçka Barajı'nın şantiye şefi Murat Kula ile DSİ Bölge Müdürlüğü şube müdürleri katıldı.

Baraj çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi eşliğinde verilen yemekte bir konuşma yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Borçka Barajının, Deriner Barajı'nın yapımında görev alanlar, emeği geçenlerin bir tarihe şahitlik ettiklerini söyledi. Hava, toprak, ateş ve su unsurlarının içinde en çok suyun insana benzediğini ifade eden Vali Aydoğdu, şunları kaydetti:" Su, değişkenliğiyle, bir halinin diğerine uymamasıyla, güvenilmezliğiyle ve kalleşliğiyle, acımasızlığıyla, şefkatiyle insana benzer. Yağmur olur, rahmet gibi yağar, donar, hayatı dondurur. Yani suyun her hali insana isabet eder. Su gibi aziz olasınız sözüne buradan bakmak lazım." Çoruh nehrinin gürül gürül kendi dilinden Artvin'in hikayesini anlattığını söyleyen Vali Aydoğdu, şimdilerde ise DSİ'nin Çoruh'un üzerinde bu hikayeye bir son verdiğini ifade etti.

Vali Aydoğdu konuşmasının sonunda ise, barajın yapımında büyük bir gayret gösteren DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu başta olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti. Gecenin sonunda baraj çalışmalarında emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara plaket verildi.

(ZA-İRT-Y)

12.04.2007 13:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title