Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de 3 Bin Kişiyle Oruç Açtı

Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir iftar programı düzenledi.

Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir iftar programı düzenledi.

Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen ve Nur Camii inşaatında verilen iftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Programa ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Müftü Bekir Gerek, il müdürleri ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Düzenlenen programda iftar öncesinde Kuran'ı Kerim okundu. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, Türkiye Diyanet Vakfına ve Kırıkkale Belediyesine teşekkür etti.

Atalay, "Vakfımızın bu tür hayır işleri Türkiye genelinde bilinen bir gerçektir. Ayrıca Belediyemizin de bu tür çalışmaları sürüyor" dedi.

Atalay Nur Camii inşaatına değinerek, "Bu camii tamamlandığında şehirciliğimize bir canlılık daha kazındırmış olacağız. Bu sorumluluklara elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Nur camii yeri çok önemlidir. Hepinizin oruçlarını tebrik ediyorum. Birlik ve beralerliğimizi devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek, programının amacından bahsederek, Kırıkkale'de farklı mekanlardan, farklı mesleklerden ve kurumlardan binlerce kişiyi ağırladıklarını ifade etti.

Müftü Gerek Somali'de ki muhtaç insanlar içinde yardım mesajı verdi. Gerek, ôBir yudum suya, bir lokma ekmeğe muhtaç insanlarımıza yardım elimizi elimizden geldiğince uzatalım. Açlığı sadece yeme içme olarak görmeyelim. Manevi olarakta paylaşmanın ve beraberliğinin tadına varalımö diye konuştu.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kırıkkalemizde çok iyi bir zemin üzerine birlik ve beraberliğin temellerini atıyoruz. Bu iftar gösteriyor ki beraberliğimiz her geçen gün artıyor, Kırıkkale'ye ilk geldiğimizde yani 7 yıl önce, Kırıkkale'ye dört camii yapma sözünü verkmiştik. Bunlardan iki tanesini gerçekleştirme aşamasındayız. Geri kalan camilerimizi de geri kalan yıllarımızda başlayıp bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, buraya ilk geldiklerinde koca bir boşlukta olduklarını ve Nur camiinin bu denli hızla ilerlemiş görüyoruz. Bu bize oldukça büyük bir mutluluk veriyor. Yaptığınız her yardım buraya bir tuğla daha ekliyor. Hep birlikte inşallah bu camimizi de bitireceğiz ve ibadete açacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla vatandaşlar iftarını açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title