Haberler

Başbakanlık Selden Zarar Gören Vatandaşlara 500 Bin TL Ödenek Gönderdi

Güncelleme:
Abone Ol

Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, aşırı yağışlarda zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık tarafından gönderilen 500 bin TL'nin hafta içinde dağıtılacağını söyledi.

Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, geçtiğimiz günlerde Özalp ve Çaldıran ilçelerinde meydana gelen aşırı yağışlarda zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık tarafından gönderilen 500 bin TL'nin hafta içinde dağıtılacağını söyledi.

Aşırı yağışlar sebebiyle Özalp ilçesine bağlı Savatlı, Boğazkesen, Hacıkışlak, Kırkçalı, Seydibey, Kalecik, Çırak, Hacıali, Şemsettin ve Aşağıakçagüller Köyleri ile Çaldıran ilçesine bağlı Osmanlı, Hangediği, Evciler, Sarıçimen ve Umuttepe Köylerinde başta tarım arazileri olmak üzere bazı konut ve ahırlar zarar görmüş, çok sayıda hayvan da telef olmuştu.

Yıldırım düşmesi ve selden dolayı 4 kişinin de hayatını kaybettiği felaketin ardından Van Valiliği tarafından zarar tespit çalışmaları yapılmıştı.

Van Valiliği tarafından zararların karşılanması amacıyla Başbakanlıktan istenen 500 bin TL ödenek geldi. Konu ile ilgili Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak bir açıklama yaptı.

Uzunparmak, sel felaketi sonrası vatandaşların yaralarının kısa sürede sarıldığını, zararlarının karşılanması için de Başbakanlık tarafından gönderilen kaynağın ihtiyaç sahibi vatandaşlara hafta içinde dağıtılacağını söyledi.

-526 ADET YAPI SELDEN ZARAR GÖRDÜ

Uzunparmak: "Özalp ve Çaldıran ilçelerimizde sel afeti sonrası yerinde tespit yapmak amacıyla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar tamamlanmıştır.

Sel afetinde 480 az, 28 orta, 10 ağır ve 8 yıkık olmak üzere toplam 526 adet yapı zarar görmüştür. Vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık tarafından Valiliğimiz emrine 500 bin TL ödenek gönderilmiştir.

Bu kapsamda zarar gören orta hasarlı evlere 9 bin 575 TL, ağır hasarlı evlere 14 bin 360 TL, yıkık olan evlere 19 bin 150 TL, orta hasarlı ahırlara 3 bin 190 TL, ağır hasarlı ahırlara 4 bin 785 TL, yıkık olan ahırlara 6 bin 385 TL, işyerlerine ise 12 bin 765 TL ödeme yapılacaktır.

Ayrıca sel felaketinde zarar gören içme suyu şebekeleri, yol ve altyapı hizmetleri konusunda gerekli çalışmalar tamamlanmış, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli önlemler alınmıştır." dedi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title