Haberler

Başkan Badem İki Yılı Değerlendirdi

Abone Ol

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem iki yıllık çalışma dönemini basın toplantısıyla değerlendirdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem iki yıllık çalışma dönemini basın toplantısıyla değerlendirdi. Önceliklerinin Ödemiş halkının yaşam standardını yükseltecek ve kazancını artıracak projeler olduğunu vurgulayan Badem, stratejik plana göre başarı oranlarının yüzde 85 olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem iki yıllık çalışma dönemiyle ilgili Bademli Mahallesindeki Dere Restoran'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bademli'nin son belediye başkanı ve belediye meclis üyesi Selahattin Kundak ile belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı. Ödemiş'te yerel seçim öncesi verdikleri sözleri teker teker tuttuklarını ifade eden Başkan Mahmut Badem, belediye imkanlarıyla gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Stratejik plana göre başarı oranlarının yüzde 85 olduğunu söyleyen Badem, "Biz 2009'da da 150 kişinin çalışacağı bir çağrı merkezi sözü vermiştik. 2014'e dek kayıp bir dönem oldu. 2014'te bu süreci başlattık bugün 238 gencimizin çalıştığı bir çağrı merkezimiz var. Tarlada, sanayide çalışamayan çalışmak istemeyen beyaz yakalı gençlerimizi iş sahibi yaptık. Mayıs ayında 20 kişi daha çalışacak, çağrı merkezindeki çalışan sayısı 250'yi aşacak. AsisTT ilave mekan istiyor. Böylelikle çalışan sayısı 400'e yükselecektir. Ödemiş'te 400 beyaz yakalı gencimize iş bulmak çok büyük bir adımdır" dedi.

"ÖDEMİŞ OSB'DE 3 BİN GENÇ ÇALIŞACAK"

Ödemiş OSB için 21 yıl sonra kontak çevrildiğini belirten Badem, Beydağ Barajı yapılırken kendilerini anlamak istemeyenlerin, kendilerine gülenlerin OSB'yle ilgili de benzer bir tavırda olduğunu belirtti. Badem, "Biz Ödemiş OSB için 2 milyon liralık hibe desteği bulduk. Böylelikle metrekare satış bedelleri aşağı çekilerek arsa satışları kolaylaştı. Ödemiş OSB daha cazip hale gelirken rekabet gücü arttı. Geçmişte Ödemiş OSB için müracaat edenlerden sadece 6'si devam kararı almıştı, biz kısa dönemde 38 parselin tamamını sattık. Geldiğimiz noktada 'satacak parsel kalmadı' diyoruz. Yer verememe noktasındayız. Bölgemizde bir OSB'de ilk defa tüm parseller satıldı. Yıllarca inek otlayan bu bölge 2017 başlarında fabrikalar kurulan bir alana dönüşecek. İnşallah en az 3 bin gence iş sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

"SEVİNİR GİBİ GÖRÜNÜP ÜZÜLENLER OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Ödemiş'te İZMİRGAZ tarafından başlatılan doğalgaz dağıtım projesi çalışmalarına seviniyormuş gibi görünüp üzülenler olduğunu öne süren Badem şöyle devam etti: "Ödemiş'e doğalgaz gelemez, yapamaz, yapılamaz gibi ifadeler kullandılar. Sevinir gibi görünüp aslında üzülenler olduğunu da biliyorum. Yollar kazılıyor diye eleştirenler var. 'Öyleyse havadan geçirelim' dedik. Ben Kazakistan'da seyahatimde görmüştüm, doğalgaz hatlarını direklerle havadan taşıyıp sosyal konutlara ulaştırmışlardı. Şehrin her yanında direkler vardı."

"AĞUSTOS-EYLÜL AYLARINDA DOĞALGAZ ÖDEMİŞ'TE"

Doğalgazın getirilmesinin ilçede kış aylarında yaşanan yoğun hava kirliliğine yönelik en büyük adım olduğunu kaydeden Badem, şunları söyledi: "En önemsediğimiz yatırımlardan biri. Beydağ Barajı üretici kesimini yakından ilgilendiren sulama maliyetlerinin düşmesiyle hem üreticiyi hem de dolaylı olarak esnafı memnun edecek bir projeydi. Doğalgaz ise Ödemiş nüfusunun tamamını doğrudan ilgilendiriyor. Ödemiş'te teneffüs edilen hava temizlenecek. 'Gözümüz aydın' diyorum. Bugüne dek temkinli konuştum. Ama söylüyorum; ağustos-eylül aylarında doğalgaz Ödemiş'te. Çelik boru hattının ilk kaynağını da önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile yapacağız. Sözünü aldık."

RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Birgi'de iki yıllık süreçte restorasyon projelerine ve tarihi dokunun korunmasına 8 milyon liralık kaynak sağladıklarını belirten Badem, Birgi Taşpazar'da bir yağhane ve tarihi jandarma karakolunun restorasyonu, Bademli'de Potamya Kültürevi gibi projeler için İzmir Valiliği YİKOB ve Tarihi Kentler Birliği'nden önemli destekler aldıklarını, sadece yüzde 20'si Ödemiş Belediyesi bütçesinden çıkan kaynaklarla yeni dönemde Birgi ve Bademli'de önemli çalışmalara imza atacaklarını açıkladı. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi yanında daha önce kamulaştırılan yapıların restorasyonu için proje hazırlandığını belirten Badem, tarihi Katırcı Hanı'nın restorasyonu için de proje çiziminin son aşamada olduğunu kaydetti. İmam Birgivi Kabristanı'nın restorasyonunun da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması için hazırlığın olduğunu sözlerine ekledi.

GÖLCÜK YAYLASI'NIN MALİYETİ 4 MİLYON TL'Yİ AŞIYOR

Gölcük Yaylası'nda iki etaptan oluşan rekreasyon projesinin toplam maliyetinin 4 milyon lirayı aştığını söyleyen Badem, kamunun gücünü Gölcük'e yansıttıklarını belirtti. Badem, projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek sağladığını hatırlatarak, Gölcük Otel'den Kavurmacı Mevkii'ne uzanan bölgedeki çalışmaların yeniden hız kazandığını, büfelerin bölgedeki dokuya uygun olarak inşa edileceğini, göl kıyısı ile irtibatı kesen işyerlerinin yakında yıkılacağını belirterek, "2. Etap için bakanlığın desteğini bekliyoruz. 2. Etap Prenses Otel'e kadar olan göl kıyısını kapsıyor. Bu çalışmalar yaz da olsa başlayacak. Bu yıl kamping alanları oluşturduk. Çadır kurmak isteyen kamping alanına gidecek. Göl kıyısında çadır kurulamayacak" dedi.

"GÖLCÜK KANALİZASYONUNDA SIRA İZSU'DA"

Gölcük Yaylası'nda kanalizasyon projesinin ana hattının inşasının tamamlandığını aktaran Badem şöyle konuştu: "Kanalizasyonda ana hat tamamlandı. 11,5 kilometrelik ana hat tamam. 12-13 kilometrelik parsel bağlantılarına yönelik hattın inşası kaldı. Bu çalışmaları artık İZSU yapacak. Daha önce 3 milyon liralık proje için İller Bankası'ndan 1,5 milyon liralık hibe desteği çıkarmıştık. Ev bağlantılarıyla ilgili henüz bir çalışma yok. Atık suyun gideceği bir yer olmadığından yapılmıyormuş. Biz diyoruz ki 'bağlantıyı arsaya kadar getirin, ucunu körleyin kalsın, arıtma yapılınca evlere bağlayın.' Bu yapılsın ki biz de Gölcük'te kazılan yerlerin asfalt kaplamasını yapalım. Kazılan yerler zaten bizim sorumluluğumuzda değil."

"HEDEF, ÖDEMİŞLİLERİ MUTLU ETMEK"

Ödemiş'in Türkiye'nin 17. imar planlı kenti olduğunu vurgulayan Badem, imar planı çalışmalarında 1/5000 ölçekli imar planı için çalışmaların tamamlandığını, 1/1000 ölçekli imar planı için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Badem, daha sonra imar planının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacağını ifade ederek Ödemiş'in yeniden planlandığını, 18 uygulamasıyla yeşil alanların yaygınlaştırılacağını dile getirdi. Kırsal mahallelerde şimdiye dek 150 kilometre üretim yolu açtıklarını, ilçe genelinde 105 bin metrekare kilit taş kaplaması yaptıklarını, 18 bin 800 metre sulama hattı döşediklerini anlatan Badem, hedeflerinin Ödemişlileri doydukları mahallelerde mutlu etmek olduğunu aktardı.

RAHMANLAR BARAJI

Rahmanlar Barajı'nın daha önce gündeme geldiğini ancak harekete geçilemediğini belirten Badem, "Rahmanlar zamanında bitse idi 2013'ten beri yaşanan su sıkıntıları yaşanmayacaktı. Rahmanlar Barajı, Ödemiş'in 40 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak. Karadoğan'da, Yeniceköy'de susuz kalan araziler sulanabilecek. Saksıda domates yetiştirenlerin bu baraja da karşı olduklarını sosyal medyada görüyoruz. Kim ne derse desin vatandaşın istediği bu yatırımlar yapılacak" dedi.

DÖRT TELEFERİK FİRMASI İLE ÖN HAZIRLIK

Torbalı-Kiraz 1. Etap bölünmüş yol projesinin 2016 yılı sonuna dek İlkkkurşun'a ulaşacağını ve yolun genişletileceğini ifade eden Badem, bölünmüş yol için Bayındır-Ödemiş arasında ve Kiraz-Kaymakçı arasında iki ayrı şantiyenin kurulduğunu çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Ödemiş'in 1950'lerden bu yana gündeminde olan teleferik konusunda dört büyük teleferik firması ile ön hazırlık çalışması yaptıklarını da sözlerine ekleyen Badem, Ödemiş-Gölcük teleferik projesinin turizme büyük katkı sunacağını belirtti.

RESTORASYON BÖLÜMÜ İÇİN PROTOKOL

Ege Üniversitesi'nin Ödemiş'teki yüksek okullarında iki adet iki yıllık, bir adet dört yıllık yeni bölüm açıldığını hatırlatan Badem, sağlık yüksek okulunda dört yıllık yeni bir bölümle ilgili YÖK'ün vereceği kararın beklendiğini, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Birgi'de mimari restorasyon bölümü için protokol imzalama aşamasında olduklarını anlattı.

"İNSANLAR KENDİLERİNE AİT BİR BELEDİYE BİNASI OLDUĞUNU HİSSETTİ"

Ödemiş Belediyesi hizmet binasının eski adliye binasına taşınmasının en çok beğenilen çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Badem, "İnsanlar kendilerine ait bir belediye binası olduğunu hissetti. 15 milyon liralık kaynak da belediye kasasında kalmış oldu" ifadelerini kullandı. Belediyenin kırsaldaki çalışmalarını aktaran Badem, evde sağlık hizmetlerinden 3 bin 760 kişinin yararlandığını, 57 mahalleye mahalle fırını yaptıklarını, oyun parkı olmayan 29 mahalleye oyun parkı oluşturduklarını, 10 mahallede oyun gruplarını yenilediklerini, "Annem Bilgisayar Öğreniyor" adlı projeye 765 ev hanımının başvurduğunu 495'ine başarı sertifikası verildiğini, 6 bölgeye ortak halı saha inşa ettiklerini ve köylerdeki evler için ücretsiz tip projeler hazırladıklarını belirtti.

"TAŞERON İŞÇİ SAYISI 2014 ÖNCESİNE GÖRE AZALDI"

2014'te görevi devralmadan önce Ödemiş Belediyesi'ndeki taşeron işçi sayısının 405 olduğunu hatırlatan Badem, "2014 öncesi 16 mahalleye 405 taşeron işçi ile hizmet verilirken ilave olan 83 mahalleye 397 taşeron işçi ile hizmet veriyoruz. Taşeron işçi sayısı 2014 öncesine göre azaldı. Bütçemize göre bu adımı atarken oluşan açığı İŞKUR TYP ile kapatıyoruz" dedi.

YER ALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ

Ödemiş'te kokoreççileri tek bir noktada bir araya getirdiklerini anlatan Badem, kokoreççilerin yeni yerlerindeki su, elektrik ve görünüm sorunlarına karşılık tip proje hazırladıklarını kokoreççilerle bir araya gelip tip projeyi paylaşacaklarını anlattı. Salı pazarının 21 yıl sonra ilk kez düzenleneceğini de belirten Badem, "Salı pazarı için ciddi bir para harcanarak yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Yürüyüş parkurlarının olduğunu, kuru havuzların yer aldığı, tek pota basketbol sahasının, paten alanlarının olduğu yeni bir salı pazarı olacak. Çevresinde tamamen su yolu olacak yeni salı pazarında okul duvarına da Ödemiş tarihini anlatan rölyefler yerleştirilecek" dedi. Ödemiş'te BİOSUN firması ile yeni yer altı çöp konteyneri sistemlerini 2015 yılında hizmete sunduklarını anlatan Badem, yeni konteynerlerin 4,5 konteynerin aldığı çöpü tek başına aldığını söyledi. Kentin gelişmiş mahallelerinde çöplerin konteyner yanlarına atılmasına anlam veremediğini kaydeden Badem, ilçede bitkisel atık yağların toplanması için çevre dostu bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.

"İMKANLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİK"

İki yıllık çalışma döneminde imkanları en iyi şekilde değerlendirerek çalıştıklarını kaydeden Badem, bir yandan kamu yatırımlarının takipçisi olduklarını belirtti. Badem, bölgede DSİ tarafından sulama projelerinin gelecek açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Sulama projeleri ve doğalgaz gibi yatırımlarla insanlarımızın hayat standartlarını artıracak, cebine daha fazla para kalmasını sağlayacak çalışmalar öncelik taşıyor. Ben belediye başkan yardımcılarıma, daire müdürlerime ve meclis üyelerime belediyemizin çalışmalarına sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

2. LİG'DEN TAKIM ALMA SÖZÜ

Yerel seçim öncesi Ödemiş'e 2. Lig'den takım kazandırma sözüyle ilgili sorulan soruya yanıt veren Başkan Badem, "Ligleri biliyorsunuz, ben süper amatörde bıraktım, düz amatörde buldum. Dedik ki 'basamak basamak çıkalım, BAL Ligi'nden başlayalım.' Böyle bir proje yapmıştık ama BAL Ligi'nde zorluklar ortada. Böyle bir yapılabilir mi, yapılır. Eğer dönem anlaşabilseydik çözmüştük. Ankara takımıyla da olsa anlaşabilseydik deplasmanda oynama meselesini çözmüştüm. Teknik kısmını çözmüştüm. O kadar enerjimiz var. Sporda altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. Sporla ilgili tarafımız biraz eksik kaldı. Başkan yardımcılarımı bu konuda göreve çağırıyorum" diye konuştu.

"SARAÇOĞLU STADI'NIN YERİNE YEŞİL ALAN GÜNDEMDE"

Saraçoğlu Stadı'nın yerine yeşil alan ve geniş bir meydan oluşturulması fikrinin gündemde olduğunu paylaşan Badem, "Söylemeyecektim daha zamanı vardı ama söyleyeyim. Stadyumu kaldırıp oradan kaldırıp yeşil alan haline getireceğiz. Muhtemelen orası yeşil alan olarak halkın hizmetinde olacak. Otoparkı olmayan bir stadyum olmaz. Vatandaşın aracını rahatlıkla park ettiği bir stadyum düşüncemiz var. Ulus Parkı da dev bir yeşil alan olacak" açıklamasında bulundu.

İŞGAL HARÇLARI

Ödemiş'te tartışılan konular arasında yer alan işgal harçlarının 2013 yılında belirlendiğini açıklayan Badem, "2013'ten beri fiyatlar aynı. Gidip oralarda konuşanlar var ama 2013'te bu fiyatları ben belirlemedim. Sokakta insanımız en çok kaldırım işgalinden şikayetçi. Bu işgallerin bir bedeli var" derken, reklam ve tabela vergilerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasındaki farklılıkla ilgili soruya da "Ana arterlerde Alsancak fiyatları uygulanıyor. Bizim tarifemiz Ödemişli'ye göre, Ödemişli esnafımızın imkanlarına göre" cevabını verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Badem Bademli Gölcük Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title