Haberler

Başkan Balaman'dan Itso Meclisi'ne Brifing

Abone Ol

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (Itso) Meclis Üyelerine Termal Su, Maden Suyu, Andezit Taşı ve Yeni Yapılacak 5 Yıldızlı Otel Çalışmalarıyla İlgili Bilgiler Verdi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis üyelerine Termal Su, Maden Suyu, Andezit Taşı ve yeni yapılacak 5 yıldızlı otel çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman ITSO Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında işadamlarına yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Meclis Başkanı Bedri Ayhan'ın yönettiği toplantıda Başkan Balaman, meclis üyelerine termal su, maden suyu, andezit taşı ve 5 yıldızlı otel projelerini paylaşarak destek istedi. Isparta'nın gelişmesi ve ileriye gitmesi için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirten Balaman, öncelikle Yakaören Köyü mevkiinde bulunan ve sondaj çalışmaları devam eden Termal Su konusunda bilgi verdi.

Termal suyun ticari boyutta Isparta'ya çok büyük katkılarının olacağını belirten Balaman, "Şuana kadar yapılan sondaj çalışmalarında 35 derece sıcak suya ulaşıldı. Hedefimizi 100 derecelik suyu bulmak. Biz bu konuda özel sektörün desteğini bekliyoruz. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlayacağımızın da altını çiziyorum. Isparta'da Termal Su demek bir Afyon demek Bursa demek. Termal su bize çok şey kazandıracak hem sağlık hem de iç dış turizm konusunda. Bu suyu tarımsal anlamda da özellikle seracılık ve kesme çiçekçilikte de kullanabiliriz. Enerji yatırımlarında termal suyun önemi büyük. Balık üretiminde de termal suyun kullanıldığını biliyoruz. Yaklaşık 1.5 ay sonra çalışmalar sona erecek. Benim isteğim işadamlarımızın bu konularla ilgilenmesi. "dedi.

Başkan Balaman diğer projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Antalya Yolu'ndaki Sağaşık Türbesi'nin orada bulanan maden suyu kaynakları bu da bizim için bir avantaj değerlendirebilirsek. Diğer bir konuda; Isparta'nın önemli bir değeri olan Andezit Taşı. Andezit taşının. önemli bir ticari değeri var. Doğal taşlar doğal madenler dünyada çok önemli. Biz bu önemli kaynağı yatırımlar yapılmak suretiyle değerlendirebiliriz ve bu konuda lider olacağımız düşüncesindeyim. Son olarak da bizim için büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz 5 yıldızlı otel. Isparta'da konaklama konusunda ciddi sorunlar var. Buraya yatırımcılar gelsin 5 yıldızlı oteli yapsınlar işletsinler. Bizde Belediye olarak 30 yıllığına kiraya vereceğiz. Yatırım bedeli 15 milyon dolar. Yabancı yatırımcılar bu konuda çok hevesli. Biz bu işi öncelikle kendi işadamlarımızın üstlenmesini istiyoruz." (FK-SÇ-Y) 15.05.2008 18:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title