Başkan Genç'ten Ekonomi Çalıştayı Daveti
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un dinamiklerini belediye tarafından kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu tarafından düzenlenecek ’Ekonomi Çalıştayı’na davet ediyor.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un dinamiklerini belediye tarafından kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu tarafından düzenlenecek ' Ekonomi Çalıştayı'na davet ediyor.
Canik Belediyesi tarafından şehirde iş dünyası ve ekonominin güncel sorunlarının tespit edilmesi amacıyla kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu anket çalışmalarını sürdürürken, Başkan Osman Genç, anket çalışmalarının ardından düzenlenecek olan Ekonomi Çalıştayı'na Samsun'un dinamiklerini davet turlarına başladı. İlk olarak AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, SGK İl Müdürü Ünal Kaya ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan'ı ziyaret eden Başkan Genç, Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu'nun düzenleyeceği Ekonomi Çalıştayı ile Samsun'un dinamiklerini ve ekonomi paydaşlarını buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
"SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"
Geçmişte Anadolu'nun ticari başkenti konumunda olan Samsun'un yeniden önemli bir ticaret merkezi olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Eğer doğru adımlar atarsak Samsun, önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Güzel ilimiz Samsun ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir. Sahip olduğu potansiyeli ve tarihten gelen misyonu dikkate alındığında ülkemizin en gelişmiş 10 şehri arasında bulunması gereken ilimiz maalesef bu hedefin çok uzağındadır. Bu şehrin çocukları iş ve istihdam için başka şehirlerde yaşamak zorunda kalmaktadır. Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu'nun yaptığı anket çalışmasından çıkacak sonuç ve düzenleyeceğimiz Ekonomi Çalıştayı şehrimiz için önemli bir fırsattır" dedi.
"SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA"
Bilgi yönetiminin hakim olduğu 3. bin yılın başında en büyük kitle imha silahının fakirlik olduğuna vurgu yapan Genç, "Ülkemiz kadar şehrimiz de, bilginin iktidar olduğu, yazılım ve gen teknolojilerinin ortaya çıktığı 4. sanayi devrimini mutlaka sağlamalıdır. 4. sanayi devrimi yaşanırken, Samsun olarak zihin yapımızı 4. düzeye çıkarmak zorundayız. Yerel kalkınmanın kaynak ve alan boyutunu geliştirerek, ekonomik ve siyasi kalkınma alanında topyekun bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bütün bunlar nedeniyle bu şehrin yerel yönetimi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yapılacak çalışmanın ilimiz için faydalı olacağına inanıyor, bu şehrin tüm dinamiklerinin katkısını bekliyoruz" diye konuştu.
"ŞEHRİN DİNAMİKLERİ KATILIYOR"
Çalışma hakkında da bilgi veren Genç, "Samsun'da ekonominin tüm paydaşlarını bu şehir için bir araya getireceğiz. Canik Belediyesi olarak kurduğumuz Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu, çalışma kapsamında tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü gibi bu şehrin tüm dinamiklerinin görüşlerini, önerilerini alacak. 15 Mart tarihine kadar sürecek anket çalışması ile Samsun'da yerel ekonomik kalkınma yaklaşımında iş dünyası ve ekonominin güncel sorunları ele alınacak. Katılımcıların, öncelikle Samsun'un mevcut durumu ve neler yapılması gerektiği ile ilgili olarak düşüncelerini paylaşacağı anket sonuçları uzman bir kurul tarafından değerlendirilecek. Anket çalışmasının tamamlanmasının ardından Ekonomi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Elde edeceğimiz sonuçlar şehrimiz için elimizde önemli bir veri oluşturacak" şeklinde konuştu.
KONU BAŞLIKLARI
Başkan Genç, ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, SGK İl Müdürü Ünal Kaya ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan'ı düzenlenecek Ekonomi Çalıştayı'na davet ederken, Göksel, Atlamaz, Kaya ve Kılıçarslan, Canik Belediyesi tarafından şehrin ekonomisinin gelişimi amacıyla kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu'nun yaptığı çalışmayı önemli bulduklarını söyledi. Önemli konu başlıklarının seçildiği çalışma kapsamında, "2023 vizyonu hedefinde İhracat ve Samsun", "Samsun'da yerel markalar ve markalaşma sorunu", "Samsun'da yatırım sorunları", "Samsun'un Türkiye ihracatındaki yeri son durumu", "Hibe, destek, teşvikler ve Samsun", "Üniversitelerin Samsun ekonomisine katkısı ve 2., 3. devlet üniversitenin Samsun'a kurulmasının gerekliliği", "19 Mayıs'ın 100. yılında ara hedef olarak Samsun ekonomik görünümü", "Samsun için alternatif pazarlar", "Samsun'da yatırımcı/girişimci algısı ve ortaklık kültürü" gibi konular ekonominin paydaşları tarafından ele alınacak. - SAMSUN