Haberler

Başkan Gürkan, Müsiad'ın Konuğu Oldu

Abone Ol

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından 2’ncisi düzenlenen İnşaat Sektörü Kurul Toplantısı’na katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından 2'ncisi düzenlenen İnşaat Sektörü Kurul Toplantısı'na katıldı. Başkan Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi başta olmak üzere Mahalle Müzeleri, tarihi surların ayağa kaldırılması çalışmalarının yanı sıra Battalgazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Kurul Toplantısı'na, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Sayın, Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş, belediye birim müdürleri, MÜSİAD yönetimi, MÜSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

Burada ilk olarak konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından 2'ncisi düzenlenen İnşaat Sektörü Kurul Toplantısı'na Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı konuk ettiklerini belirterek, bu toplantıda hem Battalgazi Belediyesi'nin çalışmalarını, hem de inşaat sektörünün sorunlarını ve çözüm önerileri konuşmak için düzenlediklerini söyledi. Balin, "Buradaki amacımız son dönemlerde ki Türkiye'deki büyümenin yüzde 60 lokomotifini sağlayan inşaat sektörüdür. Türkiye son yıllarda hem hizmet sektöründe, hem de inşaat sektöründe her zaman önde gitmiştir. Üyelerimizin yüzde 50'si inşaat sektörü ile uğraşıyorlar ve bu işlerle uğraşırken tabi belediye ile işleri oluyor. Belediye ile sürekli kontak halinde oluyorlar. İnşaat deyince akla imar, ruhsat, yol ve kanalizasyon geliyor. O bakımdan belediye ile iyi bir diyalog içerisinde olmamız gerektiğini ve sıkıntılarımızı çok uygun ortamlarda, uygun bir şekilde muhataplarına direk olarak aktarmamız gerektiğini düşündük. Bu vesile ile bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Battalgazi Belediyesi olarak istişareye büyük önem verdiklerini belirterek, hizmetlerde istişare odaklı çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de hibe projelerini gerçekleştirmede ilk sırada yer alan belediyeler arasında olduklarını belirten Başkan Gürkan, projelerin tutarının yaklaşık 5 milyon TL olduğunu söyledi. Gürkan, "Şu anda Türkiye'de en fazla proje üreten ve hibe projeleri gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi ile beraber Türkiye'de 3 belediye var. 60'ın üzerinde proje gerçekleştirmiştir. Battalgazi Belediyesi'nin KOSGEB Malatya Hizmet Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi var. Verilen eğitimlerle Malatya'ya yeni girişimci kazandırılıyor. Şu ana kadar 270 kişiye girişimcilik eğitimi verildi" ifadelerini kullandı.

Yeşil Kuşak Projesi'nin Malatya için önemli bir proje olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, projenin sivil toplum kuruluşları ve Malatya tarafından sahiplenilmesinin büyük anlam ifade ettiğini kaydetti. Başkan Gürkan, "Malatya tarihinde bu kadar yüksek ölçüde bir destek bulan ikinci bir proje daha ben duymadım ve görmedim. Sayın Başbakanımız da Malatya'yı ziyaretinde, Battalgazi Belediyesi'nin sunmuş olduğu Yeşil Kuşak Projesi ve hastane ihtiyacının giderilmesi için gerekli talimatları vermiştir. Bu saatten sonra Yeşil Kuşak'la ilgili kafamızda bir tereddüt, bir kuşkumuz varsa bu bizim problemimizdir. Yani bu saatten sonra yapılamaması mümkün değil, herkesin bunu kafasından silmesi lazım. Cin şişeden çıkmıştır, daha cinin şişeye girme şansı yok. Kimsenin kafasında da en ufak bir tereddüt olmasın" diye konuştu.

Arslantepe Çalıştayı'nın önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, (UNESCO) dünya mirası geçici listesinde yer alan Arslantepe'nin, (UNESCO) dünya mirasları asıl listesine girmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Battalgazi Belediyesi olarak her mahalleye 'Mahalle Müzesi' kuracaklarını belirten Gürkan, artık günümüzde marka şehirlerin değil, hafızasını koruyan şehirlerin ön plana çıkacağını söyledi. Gürkan, "Mahalle Müzeleri'ndeki kastımız, mahallelik olgusunu geliştirerek şehre aidiyet duygusu, kent hafızasını ve benliğini koruyan şehirler olgusunu oluşturmaktır. Marka neticede ticari bir kavramı ifade eder. Ama benliğini koruyan, hafızasını koruyan, kimliğini koruyan kent dediğiniz zaman, o şehir kalıcı olur" diyerek, mahalle müzelerinin bu anlamda büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Toplantıda son olarak inşaat sektöründe yaşanan sorunlar dile getirilerek, çözüm önerileri konuşuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title