Haberler

Başkan Kocadon'dan Termiksantral Açıklaması

Abone Ol

Bodrum'un Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santralle ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bir basın toplantısı düzenledi.

Bodrum'un Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santralle ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bir basın toplantısı düzenledi.

Başkanlık Makamı'nda yapılan toplantıya Çamköy Muhtarı Saffet Keskin ve Karacahisar Platformu üyeleri Doç. Dr. Haluk Akbatur ile Burhan Ünal da katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılması planlanan bu santralın Muğla genelindeki dördüncü santral olduğunu belirterek, "Bölgesine sahip çıktığı, mücadele ettiği, bununla ilgili platform kurduğu için Çamköy Muhtarıma özellikle teşekkür ediyorum. Alternatif turizmle ilgili planlar yaparken karşımıza termik santral çıktı. Bundan da kötüsü tarihte savaşların en önemli nedenlerinden olmuş su havzalarının bu bölgede yer alıyor olması. Bodrumumuzun ana damarlarından bir tanesi bu sular. Burada bulunan 6 kuyu Bodrum Yarımadası'nı besliyor. Çok ucuz bir kömürle termik santral kurulmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalarda da bu kömürün deniz suyu seviyesinin altında bulunduğu ortaya çıkmış. Bu da orada yapılacak olan çalışmaların su havzalarını ne kadar kirleteceğinin bir göstergesi. Biz bu konuda duyarlıyız, mücadele etmeye Muhtarımla birlikte başlıyoruz. Bunu uluslararası platforma kadar taşıyacağız. Çevre ile barışık bir toplum olarak yaşamamız gerektiğini bilmemiz lazım. Doğayı, çevreyi kirleten her şeye Bodrum Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Bu santralın sadece Bodrum Yarımadası'nın suyunu değil, etrafındaki birçok güzellikleri de yok edeceğinin farkındayız" dedi.

Çamköy Muhtarı Saffet Keskin de, verdiği destek için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a teşekkür ederek, "Çamköy yer altı suları ile alternatifi olmayan bir su havzasıdır. Bodrum Yarımadası'na yıllık 5.2 milyon ton, Güllük'e 3 milyon ton, Havalimanı'na 2 milyon ton ve Çamköy sulama sistemine de 2 milyon tonolmak üzere toplam 12 milyon ton su bu havzadan karşılanıyor.Açılması düşünülen kömür ocağı ve termik santral bu su havzasının içindedir. Bu su havzasının alternatifi yok. Çünkü yarımadaya verecek başka yer altı suyumuz yok.Bu gidişle çocuklarımıza, gelecek nesillerimize bir yeşil dere dahi bırakamayacağız. Maalesef önümüzde böyle bir tehlike var. Başkanımın da söylediği gibi su için savaşlar çıkmıştır. Enerji, alternatifi olan bir sektör. Günümüzde güneş ve rüzgar enerjilerinden faydalanılıyor" diye konuştu.

Toplantıya katılan Karacahisar Platformu üyeleri Doç. Dr. Haluk Akbatur ile Burhan Ünal bu konuda imza kampanyası düzenlediklerini 10 bin imza planladıklarını ve şimdiden 16 bine ulaştıklarını söyledi. Akbatur, "Yapılması planlanan yeni santral Yeniköy termik santraline 5 kilometre, Karaköy termik santraline 17 kilometre ve Yatağan termik santraline 31 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karacahisar Köyü'ne kurulacak olan termik santral ile Milas ilçesinde 3, Muğla'da ise 4 termik santral olacak. Kurulması planlanan santralin 3 bacası bulunacak. Termik santrallerin tek bir bacasının ürettiği gaz 2 milyon motorlu aracın ürettiği egzost gazına eş değer. Şu an Muğla geneline yayılmış termik santrallerin toplam 5 bacası bulunuyor, Karacahisar Termik Santrali faaliyete geçerse toplam 8 baca Muğla geneline zehir saçıyor olacak" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önümüzdeki günlerde Bodrum Yarımadası'ndaki tüm Belde Belediye Başkanları'nın da katılımı ile bir toplantı düzenleneceğini, Uyku Vadisi ve Güllük'ü de tehdit eden termik santral projesinin durdurulması için bundan sonra birlikte hareket edeceklerini de sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Karacahisar Bodrum Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title