Haberler

Başkan Yavuzaslan, Sıcak Hatta

Abone Ol

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Irak’ta Irak merkezi yönetimi ile Peşmerge güçleri tarafından Amerikan destekli başlatılan Musul’u kurtarma operasyonlarını takip etti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Irak'ta Irak merkezi yönetimi ile Peşmerge güçleri tarafından Amerikan destekli başlatılan Musul'u kurtarma operasyonlarını takip etti.

TKÜGD Başkanı Güngör Yavuzarslan, Musul'da Peşmerge güçleri tarafından sürdürülen operasyonları yeninde gözlemledi. Devam eden operasyonlarla ilgili olarak Türk kanallarına canlı bağlantılar yapan Yavuzaslan, operasyonun son durumu ile ilgili anlık bilgilendirmelerde bulundu.

Yavuzaslan operasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede operasyonların Musul'u kurtarmaktan öte, yapılacak olan büyük operasyon öncesi bir kıskaç operasyonu olduğunu belirtti. Yavuzaslan, "Musul çevresinde DEAŞ tehdidi var. Kuzeyden Barzani ve Talabani'ye bağlı Peşmerge güçleri Mahmur üzerinden operasyonlarına devam ediyor. Hafta sonu 12 tane köyü DEAŞ militanlarından geri aldılar. Bunun yanında Peşmerge güçleri stratejik bir köprüyü ele geçirdi. Bu çok önemli. Erbil, Kerkük ve Musul'u birbirine bağlayan karayolunu birbirine bağlayan bir köprü bu. Bunun yanından güneyden Felluce'yi alan merkezi yönetime bağlı ulusal güçlerde ilerleyişini sürdürüyor. Musul'da adeta bir kıskaç operasyonu var. Şu an yapılan Musul'da DEAŞ'ı kıskaca alıp, büyük operasyon öncesi hazırlıkları tamamlamak. Bölgedeki sıcak çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sürerken, koalisyon güçleri de hava desteği veriyor" dedi.

Operasyonlara Amerikan güçlerinin karadan katılmadığını ifade eden Yavuzaslan, "Bölgedeki Amerikan güçleri sıcak hatta değiller. Lojistik, istihbarat ve kurtarma operasyonlarında yer alıyorlar. Amerikalılar kayıp vermemek ve ön plana çıkmamak için bunu yerel güçlerle halletmeye çalışıyor. Eski bir havaalanı da alındı. Buraya şu an Amerikan askerleri yerleşiyor. Burası operasyonda üs olarak kullanılacak. Irak'ta 3000-4000 arası teyit edilemeyen bir Amerikan askeri varlığı var. Bunlar, Amerikan müdahalesinden kalan dönemden kalıyorlar. Şu an uçuş hazırlıkları yapılıyor. Burası hazırlanınca, amerikan askerlerini daha fazla sıcak hatta göreceğiz. Türkmenlerde operasyonlarda yer alıyor. Güvelik sağlanması konusunda anlaşmaları var. Şu anda Türkmen kenti Telafer'i kurtarma operasyonu yok. İlk öne Musul, daha sonra Telafer kurtarılacak. Planlanan düzen bu" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Yavuzaslan Telafer Musul Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title