Haberler

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Abone Ol

Gömü'de, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde belediye başkanı olan Hakkı Tekin, AK Parti'nin adayı olurken, seçimin ardından köy muhtarı seçilen Metin Asıldaş da MHP'den aday gösterildi.

1 Haziran'da ara seçime gidecek Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde belediye başkanı olan Hakkı Tekin, AK Parti'nin adayı olurken, seçimin ardından köy muhtarı seçilen Metin Asıldaş da MHP'den aday gösterildi.

Seçim çalışması sürecini AA muhabirine değerlendiren AK Parti'nin belediye başkan adayı Hakkı Tekin, yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini ve çok yorulduklarını anlattı. Gömü'yü yeniden belde yapabilmek için işinden, zamanından  ve parasından fedakarlık ettiğini anlatan Tekin, Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından tüzel kişiliğin devamı yönünde karar verilmesinin ardından da yüzlerinin güldüğünü söyledi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde, " Gömü'nün beldeliği gider" düşüncesiyle AK Parti'den il genel meclisi üyesi adayı olduğunu ve seçildiğini anlatan Tekin, şu ifadelere yer verdi:

" Gömü'yü 1991'de belde yaptım. İlk belediye başkanıyım ve Allah'ın izni ile 4 dönemdir seçimleri hep kazandım. Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan değişiklikle, nüfusu 2 binin altında kaldığı için belde statüsü iptal edileceği konuşulan Gömü'ye, hizmetim devam etsin düşüncesiyle il genel meclisine üyeliğine aday oldum ve seçildim. İl genel meclisleri artık köylere büyük hizmetler götürüyor, bunlardan Gömü'nün daha fazla yararlanmasını istedim. Ancak mahkemenin kararı ile Gömü yeniden belde oldu ve yerinde hizmet edebilmek için ben de belediye başkanlığına aday oldum. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin."

Köy olan Gömü'nün muhtarı, belediye başkanlığına aday

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında köy olan Gömü'ye muhtar seçilen Metin Asıldaş da MHP'nin belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Asıldaş, Gömü'nün beldeliği sırasında Dörtyol Mahalle Muhtarlığı yaptığını anlattı. Köye dönüşen Gömü'ye ailesi ve arkadaşlarının desteği ile muhtar adayı olduğunu ve seçildiğini dile getiren Asıldaş, 1 Haziran ara seçimlerine kadar "formalite" muhtarlık yaptığını söyledi.

Belediye başkanlığına aday olmayı düşünmediğini ancak yine ailesi ve arkadaşlarının desteği ile bu yola çıktığını söyleyen Asıldaş, Gömü'ye hizmetini sürdürmek istediğini ifade etti.

Süreçte çok yorulduğunu ancak yılmadığını ifade eden Asıldaş, muhtarlık için alıp da kullanmadığı mazbatasını belediye başkanlığında alıp, hizmet etmek istediğini belirtti. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Hakkı Tekin Ak Parti Emirdağ Gömü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title