Beynin Çalışma Sırları
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ’Beynin Çalışma Sırları” başlıklı bir konferans düzenlendi.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 'Beynin Çalışma Sırları" başlıklı bir konferans düzenlendi.
Rektörlük konferans salonunda düzenlenen konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bektaş Tepe ile Prof. Dr. İsmail Gül, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M.Doğan Karacoşkun, SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Göker Durdu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Yemliha Aksoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak SHMYO İlk ve Acil Yardım Bölümü'nden Öğretim Görevlisi Nesrin İpekçi bir sunum yaptı. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Acer beynin çalışma sırlarıyla ilgili bilgiler verdi. Acer konuşmasında beynin çalışma sistemi, fonksiyonları, beynin kimyasal yapısı ve işleyişi konularında açıklayıcı bilgiler verdi. Beynin yüzde 60'ının yağ dokusundan oluştuğunu söyleyen Acer, vücuttaki hücrelerin çoğunun da baş ve boyun bölgesinde bulunduğunu ifade etti. Beynin çok fonksiyonlu ve muhteşem bir organ olduğunu vurgulayan Acer, bu organın görme, duyma, hissetme gibi bir çok hayati fonksiyonu yönettiğini söyledi.
Doç. Dr. Niyazi Acer, alzheimer, demans, şizofreni gibi hastalıkların teşhisinin daha kolay yapılması amacıyla beynin hacminin bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak hesaplanabildiği yeni bir yöntem geliştiren bilim adamı olarak da daha önce ulusal basına konu olmuştu.
Program Doç. Dr. Niyazi Acer'e Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer'in teşekkür belgesi vermesiyle son buldu. - KİLİS