Beyşehir'de Girişimcilik Kursunu Tamamlayanlara Sertifika
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürü Lokman Ceylan, Türkiye'de artık her işi yaparım döneminin kapandığını belirterek, "İş olarak şunu taahhüt ediyorum; istihdam garantisi, girişimcilik varsa biz sonuna kadar varız" dedi.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürü Lokman Ceylan, Türkiye'de artık her işi yaparım döneminin kapandığını belirterek, "İş olarak şunu taahhüt ediyorum; istihdam garantisi, girişimcilik varsa biz sonuna kadar varız" dedi.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Konya İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile yürütülen girişimcilik kursunun sertifika törenine katılan Ceylan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekti. Dünyada da işsizliğin en büyük sorun olduğunu dile getiren Ceylan, son dönemde özellikle ekonomik krizden sonra başta Avrupa ve dünya ülkelerinde işsizlik rakamlarının yüzde 20-25 seviyelerine çıkarken, Türkiye'de bugün bu oranın tek rakamlı hanelere çekildiğini söyledi.
Ekonomik krizin yaşandığı dönemde, 2009 ve 2010 yıllarında İŞKUR'un başlatmış olduğu atılım, istihdam garantili kurslar, iş başı ve girişimcilik eğitimleri ile toplum yararına çalışma programlarıyla bu rakamları aşağıya düşürdüklerini vurgulayan Ceylan, "En çok 2009 ve 2010'ların başında yüzde 14'lere çıkmıştı. Hamdolsun, şu anda 8-9'lar seviyesinde. Ki bu Konya'da yüzde 6'lar civarında işsizlik. Bunun en büyük etkenini şuna bağlıyorum; insanların girişimcilik ruhu olmasından dolayıdır. Ülkemizde yeterince girişimci ruhu yok. Son zamanlarda hükümetimiz, kurumlarımız, bankalarımız ve çeşitli birimlerimiz hibe ve kredi şeklinde girişimciliği destekliyor. Özellikle bu son zamanlardaki İŞKUR-KOSGEB işbirliğinde alınan belgelerden dolayı belki de vatandaşlarımız işsizken iş yerlerini kuruyorlar, yanlarında eleman çalıştırmaya başladıktan sonra 30 bin liraya kadar karşılıksız, 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteğinden yararlanıyorlar. Dolayısıyla girişimcilik ruhu olup da sermayesi olmayanlar için çok güzel bir imkan olduğunu düşünüyoruz. Bunu Konya merkezde yaptık, son zamanlarda esnaf odamızın da girişimiyle Beyşehir'de 50 kişilik bir gruba iki grup halinde eğitim verdik. İleri günlerde talep olursa bu devam da edecek. Artık 'her işi yaparım' olayı yoktur. Beyşehir ilçemiz de turizme açık, yol güzergahı olan bir yerdir. Yani ilçemizin her türlü işletmeye ve yeni girişime açık olduğunu düşünüyorum. İş olarak şunu taahhüt ediyorum; istihdam garantisi ve girişimcilik varsa biz sonuna kadar varız" dedi.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, girişimciliğin öneminden bahsederken, açılan bu tür eğitim programlarından dolayı ilgili kurumlara teşekkür etti. Başıbüyük, Türkiye'de en gelişmiş bölgelerden en kırsal bölgeye kadar küçük ya da büyük çaplı herkesin bir şeyler üretip ekonomiye kazandırması gerektiğine vurgu yaptı. Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır da, konuşmasında, ilçedeki işveren potansiyelini artırmak, bölgedeki iş sahalarını genişletmek ve yeni esnaf olacaklara iş imkanı sağlamanın yanında bir başka amaçlarının da kendi işini kurmak isteyenlere kuracakları işlerde daha başarılı ve verimli olmalarını öğretmek ve bir nevi onlara destek olmak istediklerini söyledi. Yıldırır, bundan dolayı ilgili kurumlarla işbirliğine giderek bu tür eğitim programlarını hayata geçirdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından girişimcilik kursuna katılan ve başarıyla tamamlayan
50 kursiyere
sertifikaları törene katılan protokol tarafından verildi. - KONYA