Haberler

Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajları

Abone Ol

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Yağcı, her türlü hain düşünce ve emellere rağmen şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünün büyük bir gurur ve coşku ile kutlandığını kaydetti. Mesajında, cumhuriyetin, Yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti bugün laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle çağdaş dünyada yerini alan, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır. Her ne kadar bu ilerleyişimize zaman zaman kirli yüzünü gösteren çeşitli şer odakları engel olmaya çalışsa da, bu kötü emellerine tarihte hiç ulaşamadılar ve bundan sonrada ulaşamayacaklardır. Bu itibarla bizler, milletçe böyle bir rejime sahip olmanın hazzını ve gururunu duymakla bahtiyarız. Cumhuriyet; insan yaşamına ve toplumsal düzene, aklın ve bilimin öncülüğü ile yön verilmesini kabul eden özelliğiyle bir aydınlanma sürecidir. Bize göre, cumhuriyete sahip olmak yeterli değil, ona layık olmakta gereklidir. Bugün bizler; Yüce Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'imizin 93. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, Bilecikli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Pazayeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın mesajı

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, cumhuriyetin yeniden dirilişin adı olduğunu aktardı. Yalçın, mesajında, "Milletimizin ortak iradesi ve büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferidir. Bizlere miras bırakılan cumhuriyeti yaşatmak ve yüceltmek en büyük vazifemizdir. Değerli hemşehrilerim, ülkemiz yakın zamanda yaşanan olumsuzluklarla zorlu bir süreçten geçiyor. Ancak ne var ki ulusumuzun her yıl coşku ve sevinçle kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl da birçok acının gölgesinde hüzünlü bir şekilde yaşanacak. Yakın zamanda yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını gazilerimizin yarasını yüreğimizde hissediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen iç ve dış güçlerin oyununu yine ulusumuzun azim ve kararlığı bozmuştur. Türk milleti "hakimiyet milletindir" diyerek vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları bozmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman'ın mesajı

Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Türk Milletinin, Atatürk'ün önderliğinde, onun etrafında kenetlenerek Kurtuluş Savaşını kazandığını ve ardından da yapılan inkılaplarla Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmada ilk adımları atmaya başladıklarını ve bununda en büyük örneğinin 29 Ekim 1923 tarihinde halkın kendi kendisini yönetme şekli olan cumhuriyeti ilan edilmesi olduğunu belirtti. Yaman, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kurtuluş Savaşının o zamanın şartlarında, tek yürek olan Türk Milletinin var olma savaşıydı. Cumhuriyetin ise, var olma savaşı içinde kazanılan, yeniden diriliştir. Terörle mücadelede, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Geçmiş yıllarda yapılan kutlamalardan bu yıl ki kutlamaların daha farklı olmasını ve bu yıl yapılacaktır. Kutlamalarda birlik beraberlik içinde daha güzel günlere adım atacağız. Gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak amacındayız. Cumhuriyetimizin 93'üncü yıl dönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman Türk ordusunu, şehit ve gazilerimizi, şükran ve rahmetle anarken, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım."

Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'un mesajı

Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük atılım olduğuna dikkat çekti. Duymuş, mesajında şunları kaydetti:

"Kuruluşunun 93. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz, Türk Milleti adına büyük Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük atılım ve milli tarihimizin geldiği son aşamadır. 93 yıl önce bugün ilan edilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncesinin ürünüdür. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için milli değerler ile bilim ve aklın üstünlüğünü benimsemek, tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettiği bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Bu düşüncelerle kurulusunun 93. yılında cumhuriyeti kuran ve bugüne kadar uğrunda mücadele edenleri basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm demokrasi kahramanlarımızı, milleti ve vatani için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi geride kalan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 93. Yılı tüm milletimize kutlu olsun." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Yağcı 29 Ekim Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title