Haberler

Bir Yılda 1 Milyon 600 Bin Kişi Hastaneye Başvurdu

Abone Ol

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, 2016 yılında hastanede yapılan çalışmalar ve 2017 yılı projeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, 2016 yılında hastanede yapılan çalışmalar ve 2017 yılı projeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Hastanenin eğitim salonunda Başhekim Yardımcısı Ali Kaplan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, hastaneye 2016 yılında 1 milyon 600 bin hasta (acil ve poliklinik) başvurduğunu kaydetti.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 24 farklı ülkeden bir çok hastanın tedavi amacıyla geldiğini dile getiren Fatih Doğan, "Hastanemiz, bölge hastanesi olma yolunda ciddi çalışmalar yapmış olup, 2016 yılı içerisinde 24 farklı ülkeden ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin hemen her ilinden birçok hasta, tedavi amacıyla hastanemize başvurmuştur. 2016 yılında il dışından 18 bin hasta kabul edilmiştir. Acil Serviste bütün branşlarda uzman nöbeti tutulması hizmeti sağlanmıştır. Klinik şefliklerinin oluşturulması ve yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Hastanemizde 24 saat hemen her branşta uzman nöbeti tutulmakta olup acil serviste gece 24'e kadar sürekli acil tıp uzmanı hizmet vermektedir. Türkiye'nin birçok ilinde bulunmayan adli tıp birimi hastanemiz bünyesinde kurulmuş olup, 2 yardımcı doçent halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Böylelikle birçok adli olay hastanemizde neticelendirilerek il dışına sevk ortadan kaldırılmıştır. Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler birimi ilimizde daha önce olmayan KBRN 2016 yılı itibarı ile hastanemizde hizmete açılmıştır. İlimizde eksikliği hissedilen yan dallardan Tıbbi Onkoloji, Endokrinoloji, Nefroloji, Çocuk Endokrinolojisi, Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Çocuk Yoğun Bakım branşlarına uzman hekimlerin atanmasıyla il dışına sevk edilen hasta sayılarında ciddi düşüşler olmuştur. Acil ve poliklinik sevk sayılarında önemli oranda düşüşler sağlanmıştır. Acil sevk sayısı 2015 yılında 2 bin 213 iken 2016 yılının sonunda bin 166'ya düşürülerek yüzde 50 azaltılmıştır. Adıyaman'da bulunmayan Hematoloji, Romatoloji, Yoğun Bakım branşları ile diğer branşlardan da, Çocuk Psikiyatrisi, Gastroentereloji başta olmak üzere branşlarda son üç ayda toplam 24 uzman hekimimiz göreve başlamıştır" dedi.

Türkiye'deki en sessiz çalışan MR cihazlarından birisinin hastanede olduğunu, Türkiye'de birçok ilde bulunmayan 64 kesitli tomografi cihazı ile hastanemizde daha kaliteli tomografi filmi çekildiğini aktaran Fatih Doğan, "Hastanemizde 2015 yılının ortalarına kadar tek anjiyo cihazı ile hizmet verilmekte iken üst düzey monoplan anjiyo cihazının alımıyla birlikte hizmet kapasitesi artmıştır. 2015 yılında toplam yapılan anjiyo sayısı 4 bin 256, 2016 yılında toplam yapılan anjiyo sayısı 6 bin 845'dir. Ameliyat sayıları 2016 yılında 11 bin 796, 2017 yılında ise şuana kadar 5 bin 337'dir" diye konuştu.

Fatih Doğan, yoğun bakım, yara bakım ve palyatif ünitesi, yanık ünitesi, evde sağlık hizmetleri, diyabet okulu, hastaların eve transferi, iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları, dijital hastane, hasta memnuniyet oranı, ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programı, sağlıkta kalite standartları, Sağlık Bakanlığı 2016 verimlilik karnesi, mali konular, sağlık kampüsü gibi konular ile ilgili açıklamada bulundu.

Fatih Doğan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin projesi 300 yataklı olarak revize edilmesiyle ilgili, "110 dönümlük 400 yataklı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsü içerisine yapılması planlanan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin hayata geçirilmesinin ardından, iki hastanenin birbirleri ile entegrasyonu sağlanacaktır. Böylelikle ilimizde bulunmayan Perinatal (Riskli Gebelik) Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Kadın Doğum Hastalıklarına hizmet veren Yoğun Bakım Ünitesi, SDL (Sancı, Doğum, Loğusa) Odası, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, ERCP (Endoskopik retrograt kolanjiopankreatografi) Ünitesi, gibi birçok özellikli birim ilimizde ilk kez açılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

2017 yılı projeleriyle ilgili ise Doğan, "Adıyaman'da Sağlıkta Dönüşüm Müze Alanı Projesi ile hastaneye başvuran insanların son 60 yılda sağlıktaki değişim ve dönüşümü fark etmesini sağlamak müze kurulmaktadır. MHRS gerçekleştirme oranının artırılmasını sağlamak için SMS yoluyla geri dönüş sisteminin kurulması ile MHRS üzerinden ve doğrudan hastaneden alınan randevuların etkinliğini artırmak amaçlanmıştır. Uygulanacak olan proje ile MHRS gerçekleşme oranı artacaktır.Hemato-Onkoloji Ayaktan Kemoterapi Merkezi Açılması hedeflenmektedir. Kan hastalığı olan bölge insanının tetkik ve tedavisini il içinde yaparak il dışı sevki önlemek amacıyla hematoloji kliniği kurulacaktır. Mevcut 25 kapasiteyi 30 a çıkarılarak il dışı sevki önlemek amacıyla küvöz sayısı artırılacaktır. Kornea naklinin ilimiz imkanlarında yapılmasını sağlamak amacıyla nakil merkezi kurulacaktır. İlimizde uyku laboratuvarı olmamasından dolayı il dışına çıkan hastaları engellemek ve hasta memnuniyetini sağlamak amaçlanmıştır. Mevcut haliyle standartlara uygun olmayan, yetersiz alanların yeniden standartlara uygun hale getirilmesini sağlamak amacıyla atık depoları yenilenecektir. Otoparktaki mevcut aydınlatmaların led aydınlatma ile değişiminin sağlanarak elektrik tasarrufunu sağlamak amaçlanmıştır. Sabah hastaneye gelen personel, hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz bir tas sıcak çorba içmelerini sağlayarak personel hasta memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Fatih Doğan Ali Kaplan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title