Haberler

Bitlis Barosu'ndan Parti Kapatmayla İlgili Basın Açıklaması

Abone Ol

Bitlis Baro Başkanı Mezher Yürek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkında Açılan Kapatma Davası Sonrası Yaşanan Durumun Ekonomik ve Demokratik Yönden Kaygı Verici Olduğunu Belirtti.

Bitlis Baro Başkanı Mezher Yürek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hakkında açılan kapatma davası sonrası yaşanan durumun ekonomik ve demokratik yönden kaygı verici olduğunu belirtti.

Baro adına açıklama yapan Mezher Yürek, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını doğru bulmadıklarını belirtti. Yürek, demokrasilerde asıl olanın partilerin yargı eliyle kapatılması değil, aksine halkın desteğini yitirerek siyasi yaşamlarının sona ermesi olduğunu ifade ederek "Hatta ülkemizde yaygın olan darbelerle ve yargı kararları ile yerine getirilmesi demokrasimize ne kadar zarar verdiği görmüştük. Siyasi partilerin demokratik sistemin vazgeçilmez unsurları olduğunu, o nedenle siyasi partilerin kapatılmasının sistemin işleyişine zarar verdiğini eski tecrübelerle sabittir. Siyasi partiler, demokratik sistemlerin asli unsurudur. Partilerin kapatılması sistemin işleyişine zarar verir. Bir partiyi kapatmakla onun fikirlerini kapatamazsınız" dedi.

(Yİ-MET-Y) 18.03.2008 19:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title